Domiciliu procesual ales

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Melinda

Domiciliu procesual ales

Post by Melinda » 26 Jan 2010, 20:37

Daca paratul, prin intampinare indica un domiciliu procesual ales (altul decat domiciliul initial la care a fost citat prima data), iar hotararea se comunica numai la domiciliul initial si nu la cel ales.

Poate ulterior sa solicite comunicarea la domiciliu procesual ales ?
In ce temei de drept ?
Credeti ca este valabila comunicarea la alt domiciliu decat cel ales?

Astept cu nerabdare parerile voastre. :regulament:

DevilMean

Re: Domiciliu procesual ales

Post by DevilMean » 26 Jan 2010, 23:33

Înmânarea citaţiei şi a tuturor actelor de procedură se face la domiciliul/reşedinţa celui citat. Când acesta are o aşezare agricolă, comercială, industrială sau profesională în altă parte, înmânarea se poate face şi la locul acestor aşezări. Înmânarea se poate face oriunde, când cel citat primeşte citaţia.

În caz de alegere de domiciliu, dacă partea a arătat şi persoana însărcinată cu primirea actelor de procedură, comunicarea acestora se va face la acea persoană, iar în lipsa unei asemenea arătări, la domiciliul părţii.

Melinda

Post by Melinda » 29 Jan 2010, 13:39

Art.93 si 266 al. 3 C.pr.civ.

Tocmai ca paratul a indicat prin intampinare ca si domiciliu procesual ales Cab. Av. X Y + adresa. Dar cu toate acestea s-a comunicat la adresa din cererea introductiva.

Daca solicit inca o comunicare, am sanse sa primesc ?

bobocel

Post by bobocel » 30 Jan 2010, 22:34

Melinda wrote:Daca solicit inca o comunicare, am sanse sa primesc ?
mai bine te duci la arhiva si faci o copie xerox

Melinda

Post by Melinda » 30 Jan 2010, 22:59

:lol: simplu de spus, greu de facut, cand te afli la aproximativ 600 de km de arhiva.

vulpacris

Post by vulpacris » 31 Jan 2010, 00:29

:floare:

Rogi un coleg forumist din orasul respectiv, poate te ajuta !

Unde ai dosarul ?

:cafea:

Melinda

Post by Melinda » 31 Jan 2010, 01:41

O.K. (cu toate ca sunt cam pesimista)
Locatie - Bucuresti,
:007: amatorii de servicii juridice sa-mi scrie pe mp.

GIGI1

Post by GIGI1 » 31 Jan 2010, 18:49

ESTE GRESEALA GREFIEREI PT CA DACA AI FACUT CERERE SA FI CITATA LAO ALTA ADRESA
E OBLIGATA SA TE CITEZE ACOLO.
NU ARE NICIO LEGATURA DOMICILIUL ALES ( SAU PROCEDURAL) CU DOMICILIUL TAU SAU ADRESA UNDE LOCUIESTI
COMUNICARILE TREBUIE FACUTE ACOLO UNDE DORESTI TU
POTI SA REVII CU ONOUA ADRESA SCRISA PUTIN MAI MARE EVENTUAL COLORATA

Melinda

Post by Melinda » 31 Jan 2010, 20:52

In mare suntem de acesi parere, numai ca Art. 92 prevede tocmai "alegere de domiciliu"
Am trimis o noua cerere, si sper sa fie luata in considerare.
Cat despre consecinte, consider ca fata de mine nu curge termenul de recurs.

adela_mihaela

Post by adela_mihaela » 08 Dec 2010, 22:47

Buna seara! As dori sa stiu si eu unde se judeca procesul daca reclamantul are domiciliul intr un judet si paratul in alt judet? Este vorba de recuperare unor debite. Va multumesc

lilix2

Post by lilix2 » 09 Dec 2010, 18:08

[quote="adela_mihaela"]Buna seara! As dori sa stiu si eu unde se judeca procesul daca reclamantul are domiciliul intr un judet si paratul in alt judet? Este vorba de recuperare unor debite. Va multumesc[/quote]

Buna seara Adela_Mihaela! in speta ta sunt aplicabile disp art 5 c pr civ "Cererea se face la instanţa domiciliului pârâtului." dar sa ai in vedere si disp art 10 din aceasi cod care prevad:
"ART. 10 În afară de instanţa domiciliului pârâtului, mai sunt competente următoarele instanţe:
1. în cererile privitoare la executarea, anularea, rezoluţiunea sau rezilierea unui contract, instanţa locului prevăzut în contract pentru executarea, fie chiar în parte, a obligaţiunii;
2. în cererile ce izvorăsc dintr-un raport de locaţiune a unui imobil, în acţiunile în justificare sau în prestaţiune tabulară, instanţa locului unde se află imobilul;
3. în cererile ce izvorăsc dintr-o cambie, cec sau bilet la ordin, instanţa locului de plată;
4. în cererile privitoare la obligaţii comerciale, instanţa locului unde obligaţia a luat naştere sau aceea a locului plăţii;
5. în cererile izvorâte dintr-un contract de transport, instanţa locului de plecare sau de sosire;
6. în cererile împotriva unei femei căsătorite*) care are reşedinţa obişnuită deosebită de aceea a soţului, instanţa reşedinţei femeii;
7. în cererile făcute de ascendenţi sau descendenţi pentru pensie de întreţinere, instanţa domiciliului reclamantului;
8. în cererile ce izvorăsc dintr-un fapt ilicit, instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit acel fapt.

Post Reply