vreau sa divortez

Familiei
Post Reply
fulgeru

vreau sa divortez

Post by fulgeru » 24 Jan 2010, 18:26

sunt o fata care m-am casatorit in urma cu un an, acum vreau sa divortez, precizez faptul k imediat dupa casatorie sotul meu a plecat in israel, m-ar interesa sa stiu cum sa procedez, ce acte trebuie, cat ma costa mai exact, cat dureaza sa divortez, nu avem nici un bun comun si nici copii, ne-am casatorit si atat acum vreau sa divortez.multumesc

avocatmagdalena

Re: vreau sa divortez

Post by avocatmagdalena » 25 Jan 2010, 12:30

Actiunea de divort este o actiune strict personala si se poate inainta de unu dintre soti sau de ambii soti.Actiunea de divort se introduce la judecatoria care se afla in circumscriptia ultimului domiciliu comun al sotilor.
Actele necesare sunt certificatul de casatorie si chitanta de plata a taxei de timbru de 39 de lei si un timbru judiciar de 0,3 lei.
Va doresc o zi buna!

avocat alina

Post by avocat alina » 25 Jan 2010, 14:14

buna ziua.
avand in vedere ca este procedura cu strainatatea, procesul va fii unul de durata .
trebuie sa stiti adresa din israel a sotului, unde acesta va fii citat .
instanta competenta se stabileste dupa mai multe criterii . daca doriti un avocat care sa va reprezinte sau care sa va redacteze cel putin actiunea de divort si sa va ajute in demararea procedurilor.

GIGI1

Post by GIGI1 » 31 Jan 2010, 19:57

TOATA LUMEA VREA SA TE AJUTE SI ASTA E UN LUCRU BUN
DE INTRODUS ACTIUNEA ESTE RELATIV SIMPLU
PROBLEMA TA ESTE CU CITAREA PENTRU CA DACA JUDECATORUL E PROST NU ITI ADMITE
CITAREA PRIN PUBLICITATE
ORICUM IN NICIUN CAZ SA NU SPUI IN ACTIUNE CA E PLECAT DIN ROMANIA.
SPUI CA ARE DOMICILIUL LA PRIETENA LUI ADICA NECUNOSCUT. PENTRU CA ALTFEL NU MAI TERMINI NICIODATA.

angel

Post by angel » 31 Jan 2010, 23:42

Cu toate acestea judele cat de "prost" o fi el, tot ai invedereaza sa-i aduca adresa de la INEP cu ultimul domiciliu inregistrat al paratului.

Post Reply