Buna seara,
Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv.
In urma cu cateva luni, am primit un avertisment de plata de la firma Avon cosmetics, prin care sunt instintata ca am de plata 360 lei pentru niste produse comandate de la ei . Necomandand nimic de la ei ,am sunat la firma de recuperare unde am explicat ca eu nu am comandat nimic de la avon si ca nu stiu despre ce este vorba.Acestia mi-au spus sa sun la avon si sa explic situatia lor.Am sunat la ei si mi-au spus ca o doamna Lili Puescu m-a inregistrat ca si reprezentant la rugamintea domnisoarei Oprea Irina.Am luat legatura cu Lili Puescu iar aceasta mi-a spus ca de fapt de vina este Oprea Irina ,ca ea a mai inregistrat mai multe persoane la fel ca si mine ca nu sunt singura in aceasta situatie .Din cate am inteles toate datele mele apareau acolo doar anul nasterii era schimbat. Ideea este ca eu nu am dat buletinul sau vreo copie a acestuia nimanui. Iar pe Oprea Irina nu o cunosc, i-am expicat toate acestea,dansa apoi recomandandu-mi sa depuna o plangere la politie.Am fost la politie am depus o plangere dupa care am trimis prin fax celor de la avon dovada ca am depus plangere la politie si am crezut ca totul s-a rezolvat.Insa de 1 luna am tot primit somatii de plata din nou dar acum anuntadu-ma ca voi fi data in judecata. Am luat din nou legatura cu doamna de la avon dar dansa imi spune ca nu au cum sa ma dea in judecata deoarece trebuie sa dovedeasca faptul ca eu am primit coletul si ca se poate constata ca nu a fost livrat la adresa mea.Am sunat dupa si la firma de recuperare iar persoana cu care am vorbit mi-a spus ca daca nu am o hotarare judecatoreasca prin care sa dovedesc ca nu sunt eu cea care a facut comanda , trebuie sa platesc.Iar daca faceam plangere la politie trebuia sa primesc o citatie la proces.Insa eu nu am primit nimic ceea ce inseamna ca nu a fost proces si deci trebuie sa platesc.Acestea au fost cuvintele persoanei cu care am vorbit. Iar eu , in situatia aceasta ce trebuie sa fac? Pentru ca nu vreau sa platesc o datorie pe care eu nu am facuto.Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pentru ca nu stiu ce sa fac. Ma gandeam sa ma duc din nou la politie si sa depun o noua plangere.Pentru ca se pare ca prima nu a avut nici un efect.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Am nevoie de ajutor.
Re: Am nevoie de ajutor.
Beatrice, cel care pretinde un drept, trebuie mai intai el insusi sa dovedeasca existenta acestuia, si apoi va veni obligatia ta de a-i rasturna proba. Nu te mai speria si in niciun caz nu plati pentru ceva ce nu ai comandat si nici primit. Cel de la firma de recuperare credite fac presiuni, fireste. Asta e jobul lor: sa recupereze banii pierduti.
Nu iti trebuie tie nicio hotarare judecatoreasca pentru nimic si nu te mai lasa intimidata. Daca le da mana, sa te dea in judecata. Ei sunt cei care trebuie sa faca dovada livrarii la adresa ta a coletului - colet care daca este livrat, se ridica de la posta sub semnatura destinatarului si dupa prezentarea buletinului acestuia la ghiseu. Deci, daca nu ai facut o astfel de comanda, nu are rost sa te grabesti sa platesti oalele sparte de altcineva. Ei o vor actiona in judecata pe cea care a luat produsele de la ei, prin semnarea comenzii. De la ea isi vor recupera banii pierduti.
Vezi ca si la mine ai o datorie
. Cum nu ai primit coletul ala cu rujuri, machiajuri si tricouri in valoare de 10000 Ron? Eu tie ti le-am trimis si acum astept sa imi dai banii pe ele.
Nu iti trebuie tie nicio hotarare judecatoreasca pentru nimic si nu te mai lasa intimidata. Daca le da mana, sa te dea in judecata. Ei sunt cei care trebuie sa faca dovada livrarii la adresa ta a coletului - colet care daca este livrat, se ridica de la posta sub semnatura destinatarului si dupa prezentarea buletinului acestuia la ghiseu. Deci, daca nu ai facut o astfel de comanda, nu are rost sa te grabesti sa platesti oalele sparte de altcineva. Ei o vor actiona in judecata pe cea care a luat produsele de la ei, prin semnarea comenzii. De la ea isi vor recupera banii pierduti.

Vezi ca si la mine ai o datorie

Multumesc frumos pentru raspuns. Nici nu aveam de gand sa platesc.Am mai citit pe internet si am aflat ca sunt foarte multe persoane in situatia mea.Cu o mica diferenta ,ca acestea au fost reprezentanti si au comandat produse de la ei.Eu in schimb nu.Am fost si la politie sa vad ce s-a intamplat cu vechia plangere.Doar ca persoana care se ocupa de plangerea mea este in concediu fara plata
si abia pe 27 decembrie revine.Bineinteles ca ma voi duce si atunci sa vad ce fac ei cu plangerea mea.
Multumesc inca o data pentru sfaturi.
Sarbatori fericite!
P.S.
Sa aduceti dovada ca eu am primit coletul cu tricouri
Craciun fericit

Multumesc inca o data pentru sfaturi.
Sarbatori fericite!

P.S.

Craciun fericit

poliţie, ...
vei primi un răspuns după vreo 6 luni; întâi te vor chema să te întrebe de una, de alta, ...
vei intui şi vei vedea apoi că nu vor rezolva nimic. cât priveşte banii ceruţi de d-nii x, y, z,
stai calmă. nu plăti nimic la nimeni, şi totul se va stinge de la sine.
vei primi un răspuns după vreo 6 luni; întâi te vor chema să te întrebe de una, de alta, ...
vei intui şi vei vedea apoi că nu vor rezolva nimic. cât priveşte banii ceruţi de d-nii x, y, z,
stai calmă. nu plăti nimic la nimeni, şi totul se va stinge de la sine.