Buna seara,
In urma cu 2 luni am avut un accident in urma caruia mi s-a luat permisul ptr neacordare de prioritate. Accidenul s-a soldat cu vatamarea corporala a persoanei din dreapta a autoviculului cu care am intrat in coliziune.
Acum,dupa 2 luni de zile, victima ma trimite la Omniasig pentru a semna un asa numit Angajament de plata si o anexa 2. Mentionez ca in tot acest timp cei de la Asigurari nu m-au contactat deloc. Mai mentionez ca in momentul accidentului nu eram sub influenta bauturilor alcoolice si nici nu comisesem vreo infraciune anterioara.
Intrbarea si nelamurirea mea este : ce reprezinta acest Angajament de plata precum si anexa 2? Ce repercursiuni aduce dupa sine semnarea acestui angajament inaintea de inceperea procesului cu victima? Asigurarea RCA de la Omniasig asigura atat daune morale, materiale cat si vatamari corporale?
Multumesc anticipat!
Sarbatori fericite tuturor!
Asigurare RCA Omniasig
Re: Asigurare RCA Omniasig
ca sa-ti putem raspunde ce-i cu aceasta anexa 2, poate ne spui si ce contine.ce zici?
idem si cu acest angajament de plata...ti-ai luat angajamnetul ca vei plati ce?
Daca tot aveai RCA?
RCA-ul asigura doar daunele materiale.
pentru vatamare vei raspunde penal si civil,daca partea vatamata intelege sa se consituie si parte civila in proces.Depinde de cate zile ingrijiri medicale va avea partea vatamata.

idem si cu acest angajament de plata...ti-ai luat angajamnetul ca vei plati ce?

RCA-ul asigura doar daunele materiale.
pentru vatamare vei raspunde penal si civil,daca partea vatamata intelege sa se consituie si parte civila in proces.Depinde de cate zile ingrijiri medicale va avea partea vatamata.
Re: Asigurare RCA Omniasig
RCA-ul acopera si daunele materiale cauzate prin vatamari corporale... si daunele morale, daca e cazul...
E drept ca nu te scuteste de raspunderea penala, daca e cazul...
Daca nu ai fost baut sau n-ai condus fara permis sau ceva de genul asta n-ar trebui sa platesti nimic de la tine.
Angajamentul de plata se refera probabil la semnarea de catre tine a unei hartii in care te angajezi ca vei suporta in cele din urma despagubirea daca in urma procesului penal esti gasit vinovat de una din infractiunile alea - condus beat, fara permis, fugit de la locul accidentului... din astea...
Anexa 2 - nu stiu la ce zic ei asa, dar nu e cazul sa-ti faci probleme...
E drept ca nu te scuteste de raspunderea penala, daca e cazul...
Daca nu ai fost baut sau n-ai condus fara permis sau ceva de genul asta n-ar trebui sa platesti nimic de la tine.
Angajamentul de plata se refera probabil la semnarea de catre tine a unei hartii in care te angajezi ca vei suporta in cele din urma despagubirea daca in urma procesului penal esti gasit vinovat de una din infractiunile alea - condus beat, fara permis, fugit de la locul accidentului... din astea...
Anexa 2 - nu stiu la ce zic ei asa, dar nu e cazul sa-ti faci probleme...