Ajutor in anulare casatorie

Familiei
Post Reply
danuza

Ajutor in anulare casatorie

Post by danuza » 21 Dec 2009, 14:28

Va rog din suflet sa ma ajutati.Sunt disperata.Tatal meu este fosrte grav bolnav (cancer cu metastaze)Traieste in concubinaj de 19 ani cu o persoana care avea pensie de urmas dupa sotul ei, decedat.Acum ,tata este internat in spital si paralizat pe partea dreapta si m-am trezit anuntata de spital ca acesta s-a casatorit, fara ca eu sa stiu ceva.
Mentionez ca timp de 19 ani el nu a dorit acest lucru,dar concubina a stat langa el mie spunandu-mi ca am servici si il ingrijeste ea.Relatiile noastre au fost bune pana in momenul casatoriei.
Mentionez ca toate analizele sunt foarte proaste.este in spital de 1 luna sub tratament.Medicii spun ca nu mai traieste decat 1- 2 luni
Cum pot anula aceasta casatorie, avand in vedere ca tata are o casa care in urma decesului mamei conf.C.F.-ului 3/16 detin eu 3/16 detine fratele meu si 10/16 detine el.
Concubina ce drepturi are acum in urma casatoriei?
Va multumesc mult.

kinga

Re: Ajutor in anulare casatorie

Post by kinga » 21 Dec 2009, 17:14

bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune.

ori, imobilul cu pricina este bun propriu, prin urmare concubina devenita sotie nu are nici un drept..
ma rog, in ipoteza in care au fost aduse imbunatatiri imobilului ar avea un drept de creanta
dar prin casatorie nu a dobandit drept de proprietate

johei

Post by johei » 21 Dec 2009, 18:11

da Kinga, sotul este proprietarul imobilului...
Insa si sotia supravietuitoare are un drept de mostenire...
Din cei 10/16 ai lui, atunci cand vine la concurs cu copii, sotia primeste 1/4, adica ca. 2,5/16 (sau 5/32) in timp ce restul revine celor doi copii...
Asta daca nu cumva exista si vreun testament...

Poate este posibila anularea casatoriei pe vreun motiv oarecare (consimtamantul tatalui.. sau mai stiu eu ce se poate incerca) insa sansele nu stau chiar foarte bine. Mai ales ca au stat impreuna atatia ani...
Poate e mai simplu ca dvs impreuna cu fratele, care veti avea impreuna 13,5/16 (27/32) sa incercati sa va intelegeti cu sotia.

angel

Post by angel » 22 Dec 2009, 01:40

Johei, Kinga are dreptate...si tu ai dreptate :-D :-D..doar ca directiile difera.
sotul supravietuitor ...ce drept are la mostenire daca nu exista bunuri comune, deci dobandite in timpul casatoriei?...actuala sotie, in calitatea ei de concubina ce a fost :-P , poate avea un drept de creanta daca a contribuit la imbunatirea imobilului,dar nimic altceva.Casatoria isi produce efectele de la data incheierii ei...ori daca sotul acesteia este atat de bolnav....in anularea casatoriei as merge clar pe consimtamant viciat.

si, mai cred ca sansele mai sunt foarte mari de a anula aceasta casatorie.Asa cum tu o aperi pe proaspata sotie,asa vin si eu si zic in aparare,ca tocmai faptul ca a stat in concubinaj 19 ani, cand sotul era in deplinatatea facultatilor mintale, n-a vrut s-o ceara in casatorie...cum in momentul in care acesta are probleme grave de sanatate(si atasez actele medicale,ca doar este paralizat,deci ma indoiesc ca nu are afectata si memoria-caci actele medicale asta dovedesc)a facut acest pas?
:sampanie: :cake:

johei

Post by johei » 22 Dec 2009, 08:30

Angel, sincer nu pricep ce vrei sa spui cu bunurile comune?
La ce se refera dreptul mostenire al sotului supravietuitor?

kinga

Post by kinga » 22 Dec 2009, 09:23

sotia supravietuitoare nu poate mostenii bunurile PROPRII ale sotului decedat..
in cazul de fata imobilul este bun propriu..
succesiune din prima casatorie: 3 proprietari: 2 copii si tatal

la data la care tatal se recasatoreste.. imobilul este bun propriu., deci sotia nr. 2 nu are cum sa mosteneasca.. ca nu e bun dobandit in timpul casatoriei..

johei

Post by johei » 22 Dec 2009, 11:49

Mai, voi ma bagati in ceata bine de tot!
Desi stiam sigur ca este asa cum am spus, ati reusit sa-mi induceti o stare de nesiguranta!
M-am uitat din nou in legea 319/1944

Art 1 spune:
"Sotul supravietuitor mosteneste din averea celuilalt sot..."

Sau s-a schimbat totul asa de mult si eu inca nu am aflat?

kinga

Post by kinga » 22 Dec 2009, 12:16

ok.. am debitat niste prostii de zile mari :wall: :wall:

deci... de ce puii mei m-am bagat??
si Angellllllll

nu e divort... e succesiune.. am confundat de numa.. :wall: si tu inca vii sa-mi dai dreptate nasollllllllllllllllllllllllllllllllllllllll :-D :-D :-D

deci.. Johei :vin: :cake: :cafea: iti dau tot ce vrei... cu plecaciune imi cer mii de scuze
sotia supravietuitoare are deptul la 1 /4 din mostenire cand vine in concurs cu descendentii..

si divortul categoric nu e deces...

johei

Post by johei » 22 Dec 2009, 12:28

Kinga: :floare: :cake: :vin: :sampanie: :bere: :cafea:
Angel si pentru tine: :cake: :floare: :vin: :sampanie: :cafea:

angel

Post by angel » 22 Dec 2009, 13:28

sorrryyyyy! :oops: :oops:
partea cu succesiunea cred ca o lasasem in umplutura de carnati :cry: :-( :-(

imi inghetase mintea...ori spiritul sarbatorilor sa fie de vina?! :roll: ...da. categoric ca divortul nu-i deces :-D :-D ,dar...kinga eram convinsa ca aveai dreptate,dar...cu atatea divorturi si partaje in jur...ramasesem setata...deci, sorry again.

johei:...sper ca ma vei putea ierta pentru starea de confuzie pe care ti-am creat-o
:sampanie: :sampanie: :vin: :vin: :cake: :cafea: si...tot ce vrei si sorryyy again...am facut-o lata ...mi-as dori sa sterg ce-am postat anterior,dar...imi asum aberatiile scrise :-P :oops:
Kinga: :floare: :floare: :floare: :cake:

Post Reply