Discutii privind raporturile de Drept Comercial
-
paisie
mergi pe ideea ca suspendandu-se rovigneta, se suspenda obligatia contractuala a CNADNR, se suspenda efectiv executarea contractului deci si obligatia corelativa de plata a SC de transport.
Clientul meu chiar a luat amenda ca nu avea rovigneta pe perioada suspendarii acesteia, iar dupa 3 ani au venit cu tupeu ca vor bani =)) la primul termen la anulare somatie i-am executat

-
serafim
observer wrote:Acuma eu am spus ca nu toti citesc dosarele. In cazul somatiei si al ordonantei trebuie sa arunci ceata mare cand se judeca prima data. In cadrul cererii in anulare nu mai tin toate. Ca dai de doamna Sonia Cososchi si uite ce patesti.
de unde stii de cine a dat ???
-
serafim

prietenii stiu de ce......

-
sebastiana
Da, voi merge pe asta si ,, Doamne Ajuta !" . sa vedem ce va iesi . Va multumesc tuturor si va tin la curent. Deocamdata astept sa mi se comunice hotararea.
-
MataHari
mihaelarusinoiu wrote:Contractul incheiat poate fi catalogat ca fiind de natura administrativa, rezulta ca procedura somatiei de plata nu se aplica, astfel ca ajungem pe Legea nr.554/2004 unde se poate invoca exceptia prematuritatii si tardivitatii intrucat actiunea a fost introdusa peste termenul de 6 luni pentru conciliere si chiar peste termenul de 1 an de la data la care reclamanta cunostea neplata ratelor ( art.7 alin.6, art.8 su 11 din lege).
Mai nou instantele declina competenta pe acest motiv . Contractul se considera ca fiind de natura administrativa, obligatia achitarii tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale nu deriva din contractul incheiat cu creditoarea ci este o obligatie prevazuta de art. 4 alin 1 din OG 15 / 2002.