infiintare firma
infiintare firma
Buna ziua! As dori sa infiintez o firma, unde prebuie sa ma duc prima oara? ce trebuie sa fac? si cam cat ar costa, in mare? Va rog frumos daca imi puteti raspunde la aceste intrebari
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
DOCUMENTELE NECESARE PENTRU CONSTITUIREA UNEI SOCIETĂŢI COMERCIALE
1. Rezervare denumire – Oficiul Registrului Comerţului;
2. Capital social – banca (S.R.L. – minim 200 RON, S.A. – minim 2500 RON);
3. Act Constitutiv
4. Dovadă sediu
1. Extras de Carte funciară (valabilitate: nu mai vechi de 6 luni), original – actualizat;
2. Contract de comodat sau contract de închiriere;
3. Acordul locatarilor;
4. Acordul asociaţiei de proprietar (nr. de ieşire, numele şi semnătura administratorului sau preşedintelui, ştampila)
5. Declaraţie pe proprie râspundere; Specimen de semnătură;
6. Cazier fiscal pentru asociaţii fondatori şi administratori;
7. Copii de pe actele de identitate ale asociaţilor fondatori şi adminitratori;
8. Timbru fiscal şi timbru judiciar;
În cazul in care asociatul unic sau unul dintre asociati este persoana juridical, mai sunt necesare in plus si urmatoarele acte:
o actul constitutiv al persoanei juridce;
o hotararea adunarii generale prin care se hotareste infiintarea unei noi sociatati, cota de participare, denumirea, sediul noii sociatati, si persoana imputernicita din partea pesoanei juridice care va semna actele de infiintare;
o extras de firma actualizat de la registrul comertului;
o adeverinta de bonitate bancara
1. Rezervare denumire – Oficiul Registrului Comerţului;
2. Capital social – banca (S.R.L. – minim 200 RON, S.A. – minim 2500 RON);
3. Act Constitutiv
4. Dovadă sediu
1. Extras de Carte funciară (valabilitate: nu mai vechi de 6 luni), original – actualizat;
2. Contract de comodat sau contract de închiriere;
3. Acordul locatarilor;
4. Acordul asociaţiei de proprietar (nr. de ieşire, numele şi semnătura administratorului sau preşedintelui, ştampila)
5. Declaraţie pe proprie râspundere; Specimen de semnătură;
6. Cazier fiscal pentru asociaţii fondatori şi administratori;
7. Copii de pe actele de identitate ale asociaţilor fondatori şi adminitratori;
8. Timbru fiscal şi timbru judiciar;
În cazul in care asociatul unic sau unul dintre asociati este persoana juridical, mai sunt necesare in plus si urmatoarele acte:
o actul constitutiv al persoanei juridce;
o hotararea adunarii generale prin care se hotareste infiintarea unei noi sociatati, cota de participare, denumirea, sediul noii sociatati, si persoana imputernicita din partea pesoanei juridice care va semna actele de infiintare;
o extras de firma actualizat de la registrul comertului;
o adeverinta de bonitate bancara
1. Nu este nevoie de cazier judiciar, nu stiu cum au ajuns colegii mei la concluzia asta, insa eu nu am depus niciodata asa ceva si fime am tot infiintat;
2 Cazierul fiscal nu se mai ia personal, se transmite direct catre ORC, taxa este inclusa in nota de calcul emisa de registru;
3. nu este nevoie de extras de carte funciara, este suficient sa anexezi o fotocopie dp titlul de ptoprietate unde isi va avea sediul social firma;
4. nu este nevoie de timbru fiscal;
5. specimenul de semnatura se da numai de catre administrator;
6. scrisoarea de bonitate bancara se depune numai in cazul in care este vb de o persoana juridica straina.
2 Cazierul fiscal nu se mai ia personal, se transmite direct catre ORC, taxa este inclusa in nota de calcul emisa de registru;
3. nu este nevoie de extras de carte funciara, este suficient sa anexezi o fotocopie dp titlul de ptoprietate unde isi va avea sediul social firma;
4. nu este nevoie de timbru fiscal;
5. specimenul de semnatura se da numai de catre administrator;
6. scrisoarea de bonitate bancara se depune numai in cazul in care este vb de o persoana juridica straina.
dede82
nu mai da te rog sfaturi aiurea
practica de la ORC este diferita de la judet la judet !!!
1. in unele locuri se solicita cazier in altele este suficient declaratie notariala pe proprie raspundere in acest sensn
2 ai dreptate
3. si de unde stiu cei de la ORC ca mai figureaza in CF acea persoana ???
se cere CF actual al imobilului ATENTIE valabil 14 zile pt. ORC!
4. este nevoie de timbru judiciar si dosar plic in momentul depunerii actelorn
5, 6 da
nu mai da te rog sfaturi aiurea
practica de la ORC este diferita de la judet la judet !!!
1. in unele locuri se solicita cazier in altele este suficient declaratie notariala pe proprie raspundere in acest sensn
2 ai dreptate
3. si de unde stiu cei de la ORC ca mai figureaza in CF acea persoana ???
se cere CF actual al imobilului ATENTIE valabil 14 zile pt. ORC!
4. este nevoie de timbru judiciar si dosar plic in momentul depunerii actelorn
5, 6 da
domnita?kinga wrote:si banatenii???serafim wrote:![]()
![]()
da biiiine ....uite noi banatenii suntem ofuscati la termenul de "provincie "...cand aud de acest termen....mi se face greata si nici macar nu sunt gravid !!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
apropo domnita mi-ai trimis sentinta???
![]()

Serafim e o ea?
Chiar daca spunea "nu sunt gravid"?