Am o persoana pentru care am primit decizia de pensioare.

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Costelino

Am o persoana pentru care am primit decizia de pensioare.

Post by Costelino » 23 Feb 2005, 13:42

Directorul a decis ca poate lucra in cumul cu pensia pe la o anumita data. Trebuie sa-i fac un nou contract de munca sau merg cu act aditional la cel vechi in care precizez perioada?

norocel

Post by norocel » 23 Feb 2005, 13:49

Ii faci un alt contract de munca.

Costelino

Post by Costelino » 23 Feb 2005, 17:00

ok si ce ii scriu in cartea de munca?

norocel

Post by norocel » 27 Feb 2005, 13:46

Nu ma pricep eu foarte bine, dar banuiesc ca operezi desfacerea contractului de munca in baza deciziei de pensionare.
In privinta contractului pe care il inchei, nu stiu nici eu, poate ne spune altcineva.

dinubocos

Post by dinubocos » 27 Feb 2005, 14:38

In cartea de munca ii operezi aceleasi mentiuni ca si cum ar fi un angajat simplu. Urmeaza ca ulterior perioada lucrata sa i se adauge la vechime si sa modifice pensia in mod corespunzator.

Costelino

Post by Costelino » 01 Mar 2005, 17:36

Pensionarii in cumul pot fi angajati numai pe perioada determinata?
Pt. pensionarul meu din institutie i s-a facut un contract individual de munca pe perioada determinata motivandu-se ca asa este legal. Inainte de expirare (31.12.2004) se face un act aditional care-i prelungeste durata pana la 01.06.2005 (maximum legal de 18 luni).
Sefa serviciului respectiv vrea sa angajeze pe cineva pe acelasi post, inainte de termenul de expirare a actului aditional. In afara de necorespundere profesionala, mai pot gasi o modalitate de incetare a activitatii pt. pers. respectiva ?

Post Reply