Persoana juridica - parat?
Persoana juridica - parat?
Am si eu o intrebare. Maine trebuie sa ma prezint in fata instantei si se va ridica exceptia lipsei capacitatii procesuale pasive a asociatului persoana juridica. Mentionez ca in cererea pe care am depus-o deja , apar ca parati 2 persoane fizice - asociati cu 80% si o persoana juridica cu restul de 20%. Nu am zis "persoana juridica, prin reprezentantii ei", am zis doar "persoana juridica sc blabla " . Eu stiam ca si o persoana juridica poate sta in fata instantei, intrebarea este - trebuia neaparat sa mentionez "pers juridica prin reprezentantul cutarescu" ? In cazul asta eu ce fac maine? Are cineva vreo idee? Vreau sfat/ articol /etc? Nu eu fac actiunile in general si cererile si acum o ora mi s-a dat aceasta sarcina, deja sunt disperata. Mai bine ma dau pe moarte decat sa ma duc nepregatita, nu?
"Capacitate procesuala pasiva" e o barbarie... e fie "calitate procesuala pasiva", fie "capacitate procesuala, de folosinta sau de exercitiu".
Si da, o persoana juridica poate fi parte in proces, si nu trebuie sa mentionezi "prin reprezentant cutarescu".
In plus, esti confuza... nu e clar cine pe cine a dat in judecata si pentru ce...
Probabil partea adversa voia sa zica de calitatea proc. pasiva, si asta are in vedere calitatea de persoana obligata in raportul de drept substantial dedus judecatii.
Acuma, in lipsa de date despre ce si cum se cere, nu se pot da sfaturi concrete in sensul unei eventuale aparari...
Si da, o persoana juridica poate fi parte in proces, si nu trebuie sa mentionezi "prin reprezentant cutarescu".
In plus, esti confuza... nu e clar cine pe cine a dat in judecata si pentru ce...
Probabil partea adversa voia sa zica de calitatea proc. pasiva, si asta are in vedere calitatea de persoana obligata in raportul de drept substantial dedus judecatii.
Acuma, in lipsa de date despre ce si cum se cere, nu se pot da sfaturi concrete in sensul unei eventuale aparari...