Poprire cont

Discutii privind procedura civila
Post Reply
sfr

Poprire cont

Post by sfr » 30 Oct 2009, 20:20

As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu sunt titularul unui credit ipotecar utilizat pentru achizitia unei locuinte iar sotia mea este codebitor. Cele doua credite sunt facute la banci diferite. Din motive obiective (scaderea drastica a veniturilor familiei) si, desi am facut inca din luna ianuarie adrese catre banca la care am contractat creditul pentru nevoi personale prin care solicitam o rescadentare, nu am primit inca nici un fel de raspuns in afara somatiilor de plata.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. in cazul in care se merge in instanta si banca obtine o sentinta executorie prin care se pune o poprire asupra salariilor noastre si asupra conturilor, care poate fi cuantumul acestei popriri
2. in cazul in care se pune o poprire pe contul pe care il am la banca cu creditul ipotecar, atunci cand imi platesc rata aferenta acestui credit ipotecar cine va avea intaitate la tragere, banca titulara (isi va trage rata ptr. creditul ipotecar) sau aceasta banca va fi obligata sa directioneze toate fondurile catre banca care a emis ordinul de poprire (cea cu creditul pentru nevoi personale), in detrimentul propriului interes (in acest caz ramanand neachitate ratele creditului ipotecar)
M-ar ajuta foarte mult lamurirea acestor probleme.
Va multumesc anticipat.

Post Reply