Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru a-mi rezolva situatia la locul de munca.
Pe scurt va povestesc situatia neplacuta in care ma aflu.
Dupa 3 ani de activitate ca si director punct de lucru am avut numeroase succese si in momentul de fata treaba merge foarte bine.Nu am avut nici o abatere sau sanctiune.
Nu de mult am fost nevoit sa i-mi iau concediu de boala pentru ca o boala mai veche a recidivat (boala crohn) m-am internat in spital pentru investigatii si tratarea bolii. Cind m-am intors la servici am constata ca 4 colegi au demisionat si un alt coleg a fost numit in functia mea de director punt de lucru iar mie mi sa cerut sa demisionez.Nu mi sa justificat concret de ce ar trebui sa i-mi dau demisia .
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac , eu nu vreau sa i-mi dau demisia .
Va multumesc.
demisie sau concediere
Nu te poate obliga nimeni sa iti dai demisia. Va trebui sa ai un psihic de fier si sa rezisti presiunilor si ... sa te prezinti la serviciu in fiecare zi - sa nu le dai motive de desfacere disciplinara a contractului.
Nu vor putea desfiinta postul intrucat au angajata deja o persoana in locul tau. Asa ca ... stoicism!
In cazul in care vor gasi un motiv de concediere, sa stii ca ai dreptul la un preaviz de 20 de zile LUCRATOARE , la reducerea cu 4 ore a timpului de munca in aceasta perioada si salariu integral.
Nu vor putea desfiinta postul intrucat au angajata deja o persoana in locul tau. Asa ca ... stoicism!
In cazul in care vor gasi un motiv de concediere, sa stii ca ai dreptul la un preaviz de 20 de zile LUCRATOARE , la reducerea cu 4 ore a timpului de munca in aceasta perioada si salariu integral.
este clar că angajatorul nu te mai vrea şi că va face orice pentru a scăpa de tine.
dacă excluzi demisia, modurile în care te poate îndepărta sunt:
1. îţi desface cim cu 65/1 codul muncii, caz în care ai drept la şomaj;
2. îţi caută nod în papură pe criterii disciplinare şi desface cim din acest motiv (disciplinar);
3. îţi dă un post de "arhivator ciorne" plătit cu 600 ron/lună, caz în care va aştepta să pleci singur;
în oricare caz, unicul mod de a-i contracara acţiunile va fi acela de a-i ataca în instanţă mişcările.
şi dacă altul a fost numit pe funcţia ta, tu pe ce poziţie eşti în acest moment?
2. îţi caută nod în papură pe criterii disciplinare şi desface cim din acest motiv (disciplinar);
3. îţi dă un post de "arhivator ciorne" plătit cu 600 ron/lună, caz în care va aştepta să pleci singur;
în oricare caz, unicul mod de a-i contracara acţiunile va fi acela de a-i ataca în instanţă mişcările.
şi dacă altul a fost numit pe funcţia ta, tu pe ce poziţie eşti în acest moment?
Dupa discutiile avute cu seful meu nu sunt dispusi sa ma bage in somaj,nod in papura ?, daca aveu motiv de ancheta disciplinara o faceau deja(nuam nici o abatere documentata in ultimi 6 luni)presupun eu,iar referitor la un post de "arhivator de ciorne" figurat spus ar trebuii sa existe in firma, nu? ca sa ma poate transfera.dusterXXX wrote:este clar că angajatorul nu te mai vrea şi că va face orice pentru a scăpa de tine.
Totusi am a mica ingrijorare referitor la salar.Oare pot sa nu imi vireze salarul?daca da, cum pot sa ma apar?
- de ce nu ar fi dispuşi să te "bage" în şomaj? ce argumente ţi-au livrat?
- de unde ştii că nu ai abateri documentate în ultimele 6 luni? ai acces la dosarul tău personal "de cadre"? (abaterile se poat fabrica pro-causa, în maxim 5 minute şi cu 2-3 declaraţii, acolo, de la unii colegi; ori, cu nişte înscrisuri care ar arăta o oarecare neglijenţă a ta în relaţia cu clienţii; ori, cu nişte indicii privind unele lucrări pe care le-ai tot amânat şi apoi ai uitat de ele; ori, ..., mai sunt "n" cazuri de acest gen; nici măcar unul nu s-ar plia pe experienţa ta în societate?
- postul de arhivator- la care m-am referit - poate fi astăzi înfiinţat, iar tu să fii mutat tot astăzi pe acest prea-frumos post, ...
- şi da, pot şi să nu-ţi livreze salariul.
În fine, odată ce se scot săbiile pe faţă, unica ta metodă de a-i contracara este acţiunea în justiţie. (pentru care trebuie să te asiguri în prealabil că ai un psihic de adamant, ca să nu zic de fier - dovedit a fi mai puţin dur, ...
- de unde ştii că nu ai abateri documentate în ultimele 6 luni? ai acces la dosarul tău personal "de cadre"? (abaterile se poat fabrica pro-causa, în maxim 5 minute şi cu 2-3 declaraţii, acolo, de la unii colegi; ori, cu nişte înscrisuri care ar arăta o oarecare neglijenţă a ta în relaţia cu clienţii; ori, cu nişte indicii privind unele lucrări pe care le-ai tot amânat şi apoi ai uitat de ele; ori, ..., mai sunt "n" cazuri de acest gen; nici măcar unul nu s-ar plia pe experienţa ta în societate?
- postul de arhivator- la care m-am referit - poate fi astăzi înfiinţat, iar tu să fii mutat tot astăzi pe acest prea-frumos post, ...
- şi da, pot şi să nu-ţi livreze salariul.
În fine, odată ce se scot săbiile pe faţă, unica ta metodă de a-i contracara este acţiunea în justiţie. (pentru care trebuie să te asiguri în prealabil că ai un psihic de adamant, ca să nu zic de fier - dovedit a fi mai puţin dur, ...