Buna ziua
Am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat in urmatoarea problema:
Vreau sa cumpar o masina de la o societate de leasing, nestiind situatia juridica a acestei masini.Vreau sa stiu daca atata timp cat ei imi intocmesc factura si eu o inmatriculez pot avea ulterior probleme cu fostul proprietar.Nu stiu daca masina a fost lasata acolo de buna voie sau confiscata.Discutand cu cei de la societate acestia mi-au spus ca masina este cu toate actele ok insa as dori o parare de la cineva avizat.
Mentionez ca plata in cazul in care o cumpar o voi face cash , nu preulare de leasing.
Va multumesc,
Achizitie masina rulata leasing
ati auzit foarte bine la televizor. in sistemul nostru de drept, simpla posesie este aparata, de aceea "confiscarea" masinii (in afara conditiilor contactuale) de catre societatea de leasing fara stirea clientului sau cand acesta se opune, constituie infractiunea de furt (chiar daca societatea de leasing este proprietarul automobilului, asa cum v-a spus si colegul) iar bunul furat se va ridica de la oricine, indiferent ca ati fost sau nu de buna-credinta. In acest caz, va veti adresa instantei in civil, si veti solicita banii platiti drept pret, eventual daune interese. pe calea unui proces care probabil va dura foarte mult timp.
Daca va veti hotara sa achizitionati o astfel de masina, cereti datele fostului posesor si sunati-l pentru a vorbi despre masina. Incercati sa obtineti o declaratie de la acesta conform careia nu are pretentii asupra masinii (asta ar fi solutia ideala) precum si copiile dupa actele care probeaza incetarea legitima a contractului de leasing inainte de termen. Daca societatea de leasing refuza sa va dea nr de tel al fostului client (ca sa nu-i dati idei, sa nu va ceara bani etc..) sau nu va pune la dispozitie actele din care reiese situatia juridica a masinii ar fi bine sa renuntati. Daca afacerea este prea buna, inserati in contract o clauza de garantie conventionala care sa justifice riscul unui astfel de demers. Daca si de aceasta data societatea se va opune, ar fi bine sa nu perfectati aceasta vanzare.
repet.. ideala este o declaratie a fostului posesor.
Daca va veti hotara sa achizitionati o astfel de masina, cereti datele fostului posesor si sunati-l pentru a vorbi despre masina. Incercati sa obtineti o declaratie de la acesta conform careia nu are pretentii asupra masinii (asta ar fi solutia ideala) precum si copiile dupa actele care probeaza incetarea legitima a contractului de leasing inainte de termen. Daca societatea de leasing refuza sa va dea nr de tel al fostului client (ca sa nu-i dati idei, sa nu va ceara bani etc..) sau nu va pune la dispozitie actele din care reiese situatia juridica a masinii ar fi bine sa renuntati. Daca afacerea este prea buna, inserati in contract o clauza de garantie conventionala care sa justifice riscul unui astfel de demers. Daca si de aceasta data societatea se va opune, ar fi bine sa nu perfectati aceasta vanzare.
repet.. ideala este o declaratie a fostului posesor.