sechestru asigurator asupra unei societati in insolventa

Discutii privind procedura civila
Post Reply
tantza

sechestru asigurator asupra unei societati in insolventa

Post by tantza » 09 Oct 2009, 15:18

A ( creditor ) a formulat recurs impotriva unei incheieri prin care s-a respins cererea de instituire a sechestrului asigurator formulata de acesta impotriva lui B ( debitor ).

dupa respingerea cererii de instituire a sechestrului asigurator dar inainte de solutionarea recursului impotriva acestei incheieri, impotriva societatii B s-a deschis procedura insolventei .

desi am crez ca instanta de recurs v-a suspenda recursul in baza art. 36 din legea 85/2006 ( actiunea de fond care sta la baza cererii de sechestru s-a suspendat tocmai pe aceste considerente ) , instanta nu a suspendat si mai mult mi-a pus in vedere sa platesc cautiune .

Sa inteleg ca in acest caz nu e aplicabil art. 36 care zice ca " De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale, cu excepţia căilor de atac declanşate de debitor " ?

Daca mi s-ar admite sechestrul, s-ar aplica regulile de la executarea silita si atunci clar ar deveni incidente dispozitiile art. 36

voi ce parere aveti

razman

Post by razman » 09 Oct 2009, 17:14

Este aplicabil, cum sa nu fie. Vezi si pe la art 39 ce zice, ca si aia de au creante garantate cu ipoteci trebe sa ceara ridicarea suspendarii prevazuta de art 36.
Pe de alta parte e si un non sens zic io,rolul sechestrului fiind tocmai acela ca bunurile sa nu poata fi instrainate.
Or, in procedura bunurile se vand obligatoriu, adica este in fapt o executare silita nimic altceva, in vederea platii creantelor. Plus de asta, daca i faliment si nu reorganizare, debitorul nu mai are drept de administrare, deci oricum nu mai poate el sa vanda, ci numa lichidatorul.

Post Reply