ccj

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
zmeul_21

ccj

Post by zmeul_21 » 28 Sep 2009, 19:03

care e treaba cu aceasta institutie? avantajele si dezavantajele de a fi membru, se merita, explicati-mi si mie. multumesc
e vb de Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania

Li

Post by Li » 29 Sep 2009, 10:54

avantaj - iti da legitimatie de cj :grin:
dezavantaj - platesti taxe degeaba

cristal

Post by cristal » 29 Sep 2009, 18:57

Vezi si art.281 din statutul profesiei de avocat care..zice lucruri fff interesante !
Eu vad chiar doua variante f avantajoase ptr. un consilier juridic care a sustinut si promovat ex. de definitivat , atat ptr. cei care abia si-au terminat stagiatura (cea de 2 ani ) de cj, cat si ptr. cei care au o vechime de minim 5 ani in profesia de cj.
Asa cum suna textul art.281 din statut...art. care inca nu a fost abrogat..modificat..etc, cj definitiv se poate inscrie in Barou direct ptr. examenul de av. definitiv.

Uite si copy-paste dupa textul art.:
Art. 281
(1)Persoana care anterior primirii in profesie a fost definitivata in functia juridica pe care a exercitat-o inainte de primirea in profesia de avocat sau a promovat examen de definitivare in aceasta functie, dobandeste, potrivit art. 19 alin.
(2) si
(3) din Lege, calitatea de avocat definitiv.
(2)Prin functii juridice, in sensul art. 19 din Lege, se inteleg functiile indeplinite efectiv dupa absolvirea facultatii si dupa sustinerea examenului de licenta.
(3)Consilierii juridici care nu au sustinut examen de definitivare in profesia de consilier juridic (jurisconsult), dar aveau o vechime de 5 ani la data intrarii in vigoare a Legii nr. 514/2003 privind profesia de consilier juridic, dobandesc calitatea de avocat definitiv.
(4)Constatarea acestei calitati va fi mentionata in decizia de inscriere in barou.

Li

Post by Li » 29 Sep 2009, 19:02

cristal wrote: cj definitiv se poate inscrie in Barou direct ptr. examenul de av. definitiv.
cristal, nu te supara pe mine, cred ca lucrurile s-au cam schimbat. cunosc persoane cu vechime care au dat anul trecut examen la barou, iar acum sunt stagiari, la fel ca si cei fara vechime.

cristal

Post by cristal » 29 Sep 2009, 19:06

Eu nu am de ce sa ma supar!
Vezi si tu cum suna art.281 din statut si zi-mi ca l-am inteles gresit!

Personal, am auzit ca anul trecut la Baroul Timis...au fost destui cj doar cu 2 ani vechime dar cu def. dat in profesia de cj..care au dat direct examenul ptr. av. def.

Citeste cu atentie art.281...

Li

Post by Li » 29 Sep 2009, 19:16

sunt stupefiat.......................... glumesc :-P
ce să zic...poate o fi baroul "meu" mai cu moţ.

cristal

Post by cristal » 29 Sep 2009, 19:29

Sincer...prea putin imi pasa de aceste prevederi dar...am o prietena care si-a batut teribil capul cu aceasta problema..si vrand-nevrand..a trebuit sa ma uit in lege!
Eu cred ca astora de la UNBR le-a scapat acest art.
Pe de alta parte, au abrogat art.16 din lege..dar pe 19, nu!
Care e destept..marseaza pe articolul asta, 281 din statut.
Eu..le-as face-o daca as fi in situatia unui cj definitiv..pe bune!!!

serafim

Post by serafim » 29 Sep 2009, 22:18

exista jurisprudenta !!!

cristal

Post by cristal » 30 Sep 2009, 06:48

Ok....exista. Dar ...legat de ce?

ignite

Post by ignite » 30 Sep 2009, 08:54

nici nu se subînţelege, macar. dar...stii cum? deloc.
:lol:

cristal

Post by cristal » 30 Sep 2009, 12:14

Auzi, ma..tu..ala: ai ceva interesant de spus si pe acest topic?
Daca nu..sshhhttt...ciocun mic..ca nu esti la tine in sedinta!

Post Reply