Lipsa inscrisurilor invocate prin actiune

Discutii privind procedura civila
Post Reply
radu_m

Lipsa inscrisurilor invocate prin actiune

Post by radu_m » 10 Sep 2009, 11:38

Cererea de chemare in judecata contine la sfarsitul ei mentiunea facuta de catre consilierul jur., reprezentatul reclamantului, cum ca ar fi anexat si un numar impresionant de inscrisuri.
Aceste inscrisuri nu au fost comunicate si paratului desi sunt invocate ca fiind anexate!
Nu am un cpc in fata...si nici nu imi amintesc: exista vreo prev. care sa-l oblige pe reclamant sa depuna inscrisurile invocate in toate exemplarele cererii de chemare in judecata?
Cum poate formula paratul Intampinare atat timp cat la exemplarul sau nu au fost atasate inscrisurile invocate de catre reclamant?
Ce invoc la urmatorul termen, ptr ca judecatorul sa-l oblige pe reclamant sa depuna si ptr. parat aceste inscrisuri?
In lipsa acestor inscrisuri invocate de catre reclamant, paratul trebuie acum sa faca un efort financiar si sa ceara copii de la instanta.

Multumesc. :cafea:

kynes

Post by kynes » 10 Sep 2009, 20:05

Vei arata la primul termen ca nu ti-au fost comunicate inscrisurile despre care recl. a mentionat ca-s atasate cererii... probabil ca a depus doar pentru instanta. Vei solicita un alt termen pentru a-ti pregati intampinarea, dupa ceti vor fi comunicate inscrisurile.
Pentru a-ti respecta dreptul la aparare, instanta va pune in vedere reclamantului sa depuna acele inscrisuri in timp util pentru a-ti fi comunicate si-ti va acorda un termen pentru a-ti pregati apararea si a depune intampinare.
Acuma... asta ar trebui sa faca instanta, corect procedural... nu stiu ce o sa faca in concret...
:grin:

cyclop

Post by cyclop » 10 Sep 2009, 20:30

Instanţa ar mai putea şi să multiplice documentele depuse de reclamant şi să le comunice la respectivul termen pârâtului, pentru a câştiga timp. Pt că instanţa ştie ce i-a fost comunicat pârâtului.

kynes

Post by kynes » 10 Sep 2009, 20:47

Instanta n-are bani sa multiplice documentele (mai ales ca-s multe), ca e subfinantata... :grin:

razman

Post by razman » 10 Sep 2009, 21:25

Art.112 alin 2 CPC
Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere atatea copii cati parati sunt, mai mult cate o copie de pe fiecare inscris, pentru instanta; copiile vor fi certificate de reclamant ca sunt la fel cu originalul.
Se va putea depune si numai o parte dintr-un inscris privitor la pricina, ramanand ca instanta sa dispuna, la nevoie, infatisarea inscrisului in intregime.
Daca inscrisurile sunt scrise in limba straina sau cu litere vechi, se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte.

ignite

Post by ignite » 19 Sep 2009, 13:50

Cyclop wrote:Instanţa ar mai putea şi să multiplice documentele depuse de reclamant şi să le comunice la respectivul termen pârâtului, pentru a câştiga timp. Pt că instanţa ştie ce i-a fost comunicat pârâtului.

in mod corect la primirea cererii de chemare in judecata, reclamantul trebuie sa depuna inscrisurile in suficiente exemplare si sa fie certificate pentru conformitate cu originalul.

daca nu are suficiente ex...prin rezolutia aia care se face la inregistrarea dosarului...i se pune in vedere ca pana la un anumit termen...administrativ...sa spunem...sa le depuna sub sanctiunea suspendarii in procedura necontencioasa...

asa se face corect...si legal...si fara cheltuieli si in baza principiului disponibilitatii...contradictorialitatii...care altfel ar fi incalcate.

poate sa scrie pe citatie din eroare...ca a comunicat inscrisurile...si de fapt...canci...si nu ai cum dovedi contrariul (de fapt, exista o posibilitate...dar...e aiurea)...unii se uita daca citatia are gaura de la capse...ceea ce mi se pare superpenibil...

sa nu mai spun ca ar trebui ca inscrisurile in original sa fie asupra reclamantului...si daca instanta nu ti da termn pentru intampinare...sa soliciti sanctiunea netinerii seama de ele...asa mai fortat...ajungi la acordarea unui termen.

zic si eu...

ignite

Post by ignite » 19 Sep 2009, 13:56

Cererea de chemare in judecata contine la sfarsitul ei mentiunea facuta de catre consilierul jur., reprezentatul reclamantului, cum ca ar fi anexat si un numar impresionant de inscrisuri.

trebuie sa te uiti ce scrie pe citatie, iar nu la ce scrie in cerere.

daca pe citatie scrie ca ti a comunicat instanta inscrisuri...atunci recomandarea mea e sa mergi si sa ti copieyi inscrisurile pentru a evita cine stie ce probleme.

daca nu mai esti in termen...vezi mai sus.

mai poti face in asa fel incat procesul verba de indeplinire a citarii de la dosarul cauzei sa nu fie in regula procedural vorbind...dar asta ar fi sa te invat o fapta penala...dar avocateasca...pe care eu am vazut o la greu in instante...ca ultima solutie.

radu_m

Post by radu_m » 19 Sep 2009, 14:26

IGNITE wrote: mai poti face in asa fel incat procesul verba de indeplinire a citarii de la dosarul cauzei sa nu fie in regula procedural vorbind...dar asta ar fi sa te invat o fapta penala...dar avocateasca...pe care eu am vazut o la greu in instante...ca ultima solutie.
Sunt numai..ochi!!! :cafea:
Daca poti scrie pe forum, vreau sa stiu care este solutia mai putin..ortodoxa!!! :grin:

ignite

Post by ignite » 19 Sep 2009, 14:36

veyi art. 100...pentru inceput C.proc.civ.

pct. 4 din art. 100...apartamentul...etaul...iei un pix...si ai grija sa nu mai poata fi vizibile pe citatie...

se poate intampla asa ceva fara interventia ta...la registratura...se folosesc perforatoare...cand iti trimit citatia cu multe inscrisuri...se capseaza, perforeaza...pe o parte...stanga a citatiei care initial e una cu procesul verbal de inmanare a citatiei (e modus operandi neintentionat...pentru a lega cu ata inscrisurile de citatie si proces verbal...), iar cand se intoarce procesul verbal dupa ce va fi fost facuta comunicarea inscrisurilor...se perforeaza pe partea cealalta...pentru a fi cusute la dosar...si de obicei...la adresa standard...ap...apare gaurit...SI ASTA ESTE LIPSA DE PROCEDURA PENTRU CA NU STII LA CE APARTAMENT A FOST FACUTA CITAREA...

TE AI PRINS...SAU AI CAZUT?

ART. 149 ALTA VARIANTA...puneti mintea in functiune...ca sa spun asa...

am citit mp...maine...o sa...

ignite

Post by ignite » 19 Sep 2009, 14:44

pct. 4 din art. 100...apartamentul...etaul...iei un pix...si ai grija sa nu mai poata fi vizibile pe citatie

pe proces verbal

dar sa nu intarzii in ziua cu termenul sa iei la bara dos. o mica gaura de poate salva intotdeauna

radu_m

Post by radu_m » 19 Sep 2009, 14:49

:cafea: Multumesc!

Post Reply