cum aflu daca sunt divortat

Familiei
Post Reply
miss_ra

cum aflu daca sunt divortat

Post by miss_ra » 16 Sep 2009, 05:03

Prietenul meu care locuieste in afara tarii a fost casatorit acum 3 ani in RO dupa care, el a plecat si ea a ramas aici. Lucrurile nu au mers cum si-au dorit si au ajuns la concluzia ca trebuie sa divorteze. Ea a promis ca divorteaza. Legatura s-a rupt total intre ei si acum, prietenul meu nu stie daca este divortat sau nu, nereusind sa o gaseasca. Situatie ridicola dar vrea sa-si refaca viata si are nevoie de hotararea de divort. De unde o poate obtine avand in vedere ca nu stie exact data la care ar fi avut loc divortul, nu are certificat de casatorie.
Avem nevoie de raspunsurile d-stra. Va multumesc!

johei

Post by johei » 16 Sep 2009, 09:51

E putin probabil sa fi divortat fara ca el sa stie absolut nimic, insa nici exclus nu e...
Sa arunce o privire in registrul starii civile de la locul nasterii... acolo ar trebui sa fie trecut si divortul... daca exista!

angel

Post by angel » 16 Sep 2009, 11:26

subscriu si eu la ce a postat Johei, cu o completare insa.
Poate verifica si la judecatoria orasului/sectorului in care a avut ultimul domiciliu (cel din Romania, evident) si sa caute daca s-a inregistrat vreo cerere de desfacere a casatoriei(in ultimii 2 ani) in care el era parat si daca da, isi poate scoate hotarerea defintiva si irevocabila, o legalizeaza si...gata.

Post Reply