Sunt actionar intr-o firma de 4 actionari - deci am 25%. Vreau sa ies din firma asta.
Ce trebuie sa fac ? Pot sa imi dau doar demisia, urmand ca firma sa imi restituie cei 25% ? In cat timp sunt obligati cei trei care raman sa imi dea partea ?
Cum ies dintr-o firma cu 4 asociati ?
nu neaparat SA...foarte multe persoane folosesc "actionar" cand sunt asociati intr-un S.R.L...mai ales persoanele straine unde in locul lor de origine nu se face diferenta de denumire intre actiuni si parti sociale...asociat si actionar...dongoroz_25 wrote:e vb de un SA
asa reiese din speta
daca era SRL tipul avea parti sociale
nu procente
si din cate stiu eu...cedarea actiunilor..se face fara a fi nevoie de acordul celorlalti
apoi daca detine un numar de parti sociale care reprezinta 25% din capitalul social al unei societati.....este ok sa se exprime ca detine 25% indiferent de forma juridica a acesteia
Re: Cum ies dintr-o firma cu 4 asociati ?
Referitor la retragerea asociatului Legea 31 prevede:ath wrote:Sunt actionar intr-o firma de 4 actionari - deci am 25%. Vreau sa ies din firma asta.
Ce trebuie sa fac ?ath wrote: Sunt actionar intr-o firma de 4 actionari - deci am 25%. Vreau sa ies din firma asta.
Ce trebuie sa fac ?
Art. 226. - (1) Asociatul in societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau in societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati;
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), instanta judecatoreasca va dispune, prin aceeasi hotarare, si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.
(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.
Este un SRL ... nu m-am exprimat corect. Este un SRL care a avut ceva profit. Intrebarea ramane ... cum imi iau eu 25% din profit - banuiesc ca dupa ce se intocmeste bilantul de sfarsit de an.dongoroz_25 wrote:e vb de un SA
asa reiese din speta
daca era SRL tipul avea parti sociale
nu procente
si din cate stiu eu...cedarea actiunilor..se face fara a fi nevoie de acordul celorlalti