Copil in afara casatoriei

Familiei
ALIA30

Copil in afara casatoriei

Post by ALIA30 » 23 Aug 2009, 08:25

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie mai delicata. Sunt in divort, hotarare data in aprilie 2009 cu desfacere casatorie in Romania(insa hotararea nu a fost redactata si semnata inca de judecatoare, aceasta se intoarce in septembrie din concediu). Eu sunt insarcinata in luna a 8-a, tatal copilului nefiind fostul sot, eu sunt programata sa nasc pe 15 septembrie, in Grecia, deci nu mai este timp ca eu sa imi schimb buletinul sa revin la numele meu de familie purtat anterior. Trebuie sa precizez, locuiesc in Grecia, tatal copilului este cetatean grec. Intrebarea mea este:
Cum poate adevaratul tata al copilului sa ii dea numele si sa recunoasca copilul, fara ca eu sa am o hotarare definitiva si irevocabila de la divort? Am citit in CODUL FAMILIEI art 57. Insa am dori sa evitam judecatoria, drumurile in Romania.
Un alt avocat mi-a propus urmatoarele:
1. Sa obtin un "certificat de grefa sau rol"de la Judecatorie, sa il apostilez, traduc in greaca.
2. Sa intarzii inregistrarea copilului la spital(desi nu stiu daca se poate face legal)pe baza acestui document(de unde reiese schimbarea numelui meu) Sau inregistrarea copilului in baza acestui document(prezint CI, certificat nastere al meu si certificatul de grefa)
3. Recunoasterea tatalui biologic la starea civila
Toate aceste doar sa fie trecut copilul pe numele meu de fata.
ESTE LEGAL ceea ce vreau sa fac?
Va multumesc anticipat!

costyanca

am fost in situatie

Post by costyanca » 27 Aug 2009, 08:48

cel mai bine este sa faci sa mai treaca din timp si sa-l scrii pe numele tau

angel

Post by angel » 27 Aug 2009, 10:05

ALIA, cum adica ai hotarare data din aprilie 2009?! ca nu inteleg. atunci a ramas probabil in pronuntare,ceea ce este o diferenta. Chiar si asa judecatoarea trebuia sa redacteze hotararea in cca 30 de zile, asta presupune luna mai...+ 30 de zile termenul de recurs, inseamna inuie 2009, trebuia sa ai si hotararea dehinitiva si irevocabila, ma rog daca n-ar fi fost recurata.ori, in luna iunie nu era vacanta jud.

poate ca fiind acolo n-ai chiar toate datele problemei.

nu-i rea ideea cu certificatul de grefa..

ALIA30

raspuns pt Angel

Post by ALIA30 » 27 Aug 2009, 12:56

Iti pot arata un link unde este dosarul de divort a fost pronuntat pe 28.04.2008Am facut procura mamei sa mearga la judecatorie sa o ia(a fost in august la inceput) de la arhiva au spus ca e data hotararea dar o asteapta pe judecatoare sa o redacteze si parafeze(scuza a fost"sunt prea multe dosare si nu a avut timp")

Scuze nu stiu ce inseamna termenul "recurata"imi poti spune? Multumesc.
Este vina si a avocatei care nu a facut nimic, oricum procesul sa judecat si in grecia desi avocata avea 2 procuri sa ma reprezinte.
Chestia cu "certificatul de grefa" nu stiu daca e legal...si daca nu e ...renunt la cetatenia romana a copilului va fi doar cetatean grec dupa tatal biologic. Mi se pare absurd un proces de paternitate cand stiu clar cine e tatal, am spus in divort cand eram insarcinata in 6 saptamani ca vreau sa se judece repede sa imi pot schimba numele datorita faptului ca astept un copil ce nu este al sotului.
Mercic pt raspuns

angel

Post by angel » 27 Aug 2009, 13:09

aprilie 2008 sau aprilie 2009,ca nu mai inteleg nimic.

prima data ai postat apr. 2009,acum zici apr. 2008. :roll:

ALIA30

Post by ALIA30 » 27 Aug 2009, 13:10

Scuze m-am ratacit in numere 2009, anul asta...scuze

angel

Post by angel » 27 Aug 2009, 13:21

recurata, vreau sa zic ca daca s-a declarat recurs in cauza.Fie de catre tine, fie de catre sot.Atunci ar exsita explicatia tergiversarii redactarii hotararii, insa...n-o puteai avea definitiva si irevocabila,dar redactata trebuia sa fie.N-am deschis inca linkul...ce judecatorie este?ce oras?

ALIA30

Post by ALIA30 » 27 Aug 2009, 13:24

Judecatoria sect 2 Bucuresti. Nimeni nu a facut recurs si eu si fostul sot asteptam hotararea(mama a fost si i s-a raspuns la dosarul meu nu e hotararea redactata, prea multe dosare). mai am 2 saptamani sa nasc si sper ca mama sa poata scoata repede çertificatul de grefa"sa am timp sa il traduc.

angel

Post by angel » 27 Aug 2009, 13:40

am citit, insa in ECRIS nu scrie ca la termenul din 28.04.2009 a ramas in pronuntare.Scrie doar ca la termenul din 07.04.2009 se mentine termen pt.28.04.2009.Insa cu siguranta dvs stiti mai bine daca a ramas in pronuntare?!

nu vreau sa comentez cu privire la serviciile avocatei dvs., insa din 28 apr. si pana acum putea judecatoarea sa redacteze si pararedacteze hotararea pana acum...mai ales ca...nu era vacanta judecatoreasca atunci.

parerea mea este sa vb dvs cu avocata sa se duca la judecatorie si sa ia hotararea.Musai. n-o mai trimiteti pe mama dvs., ca dumneaei se descurca mai greu nefiind(intuiesc)de profesie jurist.
va complicati prea mult dvs. pt tergiversarea nejustificata a judecatoarei.

ALIA30

Post by ALIA30 » 27 Aug 2009, 13:45

Din pacate avocata mi-a spus ca nu are timp..nu se mai afla in Bucuresti(din iunie o sun saptamanal pe mobil si imi tot promitea ca o sa o ia..si nimic). Citeste jos 28.04.2009(mergi cu cursorul pana jos) vei vedea ce au pronuntat in 28.04.09

angel

Post by angel » 27 Aug 2009, 15:39

Corect. :oops: am citit in viteza si...n-am citit eu tot :oops: .sorry.

citeste-ti MP :grin:

ALIA30

Post by ALIA30 » 29 Aug 2009, 20:13

In sfarsit s-a redactat hotararea...are cineva idee mai trebuie sa astept 30 zile sa o legalizez? Cele 30 de zile se numara de cand a fost data sau redactata?

angel

Post by angel » 29 Aug 2009, 20:25

30 de zile de la comunicare.

angel

Post by angel » 29 Aug 2009, 21:13

Puteti sa faceti insa,potrivit art. 267 C poc. civ. cerere de renuntare al caii de atac. In cazul dvs. mergeti in Grecia la un notar ca sa fie in forma autentica.dupa ce se face renuntarea atat de catre dvs cat si de catre sot, va puteti lua hotararea defintiva fara a mai astepta termenul de 30 de zile.

cererea este scutita de taxa de timbru.

Aceasta o poate face si mama dvs. care este mandatarul dvs. aici in Romania.
Acest lucru putea fi facut si-n instanta, insa...nu stiu daca s-a facut..asa ca intrebati avocata dvs.si daca nu...atunci procedati cum v-am zis anterior.

Numai asa aveti sansa ca sa aveti hotararea in timp util ca sa puteti inregistra copilul pe numele tatalui biologic.

mult succes!

ALIA30

Post by ALIA30 » 29 Aug 2009, 21:17

Angel..sa inteleg, hotararea a venit acasa, trebuie legalizata. Mai trebuie sa astept alte 30 de zile ?????
I-am dat totusi mamei o declaratie facuta de mine si semnata va lua una de la ex-sot si le va depune la judecatorie(nu mai avem de gand sa atacam hotararea).
Dar totusi sa mai astept ale 30 zile?

Post Reply