Bilet la ordin in alb !
Razman, vreau sa stiu daca EJ pretinde o singura plata acum la perfectarea acordului sau va percepe lunar pana la rambursarea integrala a sumei ?razman wrote:Daca ti convine graficul, io zic sa l accepti.
Acuma cat si cum o cere EJ nu pot sa ti spun, vezi si tu, ca oricum suma trebuia anticipata de creditor, dar de recuperat o recupereaza de la tine, ,poate tat inclus in grafic![]()
Executare silita cu plata in rate, ca i criza si pe la executori![]()
![]()
![]()
![]()
EJ monitorizeaza cumva rambursarea transelor stabilite sau doar daca il notifica reclamanta ca nu s-a efectuat rambursarea?
tks
Rezumat
,,Conform prevederilor art.106 alin.2 coroborate cu dispozițiile art.12 din Legea nr.58/1934,biletul la ordin poate fi emis și în alb, dacă poartă semnătura emitentului, dar în acest caz emiterea biletului la ordin în alb trebuie să fie expres menționată în rubrica ,,stipulat’’ din partea centrală de sus a biletului la ordin. Numai astfel se poate stabili cu certitudine că omisiunea completării tuturor mențiunilor prevăzute de art.1 raportat la art.106 nu a fost involuntară, ci a fost intenționată. În speță, o asemenea mențiune nu s-a operat pe biletul la ordin și nici nu poate fi suplinită omisiunea prin înfățișarea altor înscrisuri, datorită principiului autonomiei titlului de credit’’(C.A.Cluj, secția comercială și de contencios administrativ, Decizia nr.1524/23.09.2003)
Contractul de scont ,sau de factoring sunt de esenta cesiunii de creanta cu derivata in dreptul de subrogatie in drepturile debitorului platit. Nu este un contract de credit, in care banca imprumuta o suma de bani, ci banca cumpara un drept de creanta, platind cedentului suma diminuata cu scontul, respectiv comisionul de factoring. Pot sa fie cu regres, sau fara regres impotriva debitorului platit, deci dupa mine nu sunt executorii de drept.
In plus aceste operatiuni pot fi efectuate si de alte institutii financiare autorizate nu neaparat numai de institutii bancare.
,,Conform prevederilor art.106 alin.2 coroborate cu dispozițiile art.12 din Legea nr.58/1934,biletul la ordin poate fi emis și în alb, dacă poartă semnătura emitentului, dar în acest caz emiterea biletului la ordin în alb trebuie să fie expres menționată în rubrica ,,stipulat’’ din partea centrală de sus a biletului la ordin. Numai astfel se poate stabili cu certitudine că omisiunea completării tuturor mențiunilor prevăzute de art.1 raportat la art.106 nu a fost involuntară, ci a fost intenționată. În speță, o asemenea mențiune nu s-a operat pe biletul la ordin și nici nu poate fi suplinită omisiunea prin înfățișarea altor înscrisuri, datorită principiului autonomiei titlului de credit’’(C.A.Cluj, secția comercială și de contencios administrativ, Decizia nr.1524/23.09.2003)
Contractul de scont ,sau de factoring sunt de esenta cesiunii de creanta cu derivata in dreptul de subrogatie in drepturile debitorului platit. Nu este un contract de credit, in care banca imprumuta o suma de bani, ci banca cumpara un drept de creanta, platind cedentului suma diminuata cu scontul, respectiv comisionul de factoring. Pot sa fie cu regres, sau fara regres impotriva debitorului platit, deci dupa mine nu sunt executorii de drept.
In plus aceste operatiuni pot fi efectuate si de alte institutii financiare autorizate nu neaparat numai de institutii bancare.
Am alta idee:Paulbogdan wrote:Inca o intrebare:razman wrote:Si asta, dar exista si novatie prin schimbare de obiect, .....nu ti dau aia, da ti dau ailalta daca esti tu, creditor, de acord.
- stiu ca cec-urile se incaseaza la vedere spre deosebire de bo care se incaseaza la scadenta =>
exista riscul ca persoana sa-mi introduca la plata(dupa ce fac novatia) toate filele de cec, nesocotind intelegerea noastra de a introduce cate o fila ,respectand datale stabilite si, mentionate si pe cec-uri ?
tks
- fac novatie pt suma restanta si, in loc de cec-uri ii dau BO-uri (completate de mine cu suma si data scadentei) pt ca BO-urile nu se pot incasa decit la scadenta! Cu cec-uri mi-e teama ca mi le introduce la plata pe toate odata, fara sa tina cont de intelegere...
Ce parere aveti ?
tks
N-am curaj cu CEC-uri...luni poate sa mi le trimita la plata pe toate...si nu pot sa mai zic nimic...!razman wrote:Solutia e ...aia ideala, dar tare mi ca aia nu s prea... idealisti... si or sa vrea CEC uri.
Sa vad si reesalonarea executorului si, le dau de ales intre reesalonare si BO...sper sa mearga...pe la 12.00 ma vad cu ei !
tks man
Pai bine bre dar, cum se intampla asta ?razman wrote:Pai nu ti am zas ca i criza. Executorul lucreaza pe baza de comison, nu pe valoare adaugata, precum consignatia, duci o vaza sa ti o vanda, zici suma, iar consignatarul ,cand o vinde isi ia comision din suma obtinuta![]()
PS Chiar ca ai avut bulan
Io virez lunar suma care contine si comisionul sau ! Dar cum ajunge comisionul la el,il vireaza firma care incaseaza ?
tks