barou 2009 primire

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
quiras

Post by quiras » 08 Aug 2009, 23:14

"In concluzie, cred ca ti-ar prii niscai meditatii la limba romana ,...eventual si la bune maniere!
Spor la invatat! " D-na,D-ra ( sau poate chiar D-le :grin: ) naidavoinean da,as fi bucuros daca as primi "niscai meditatii " ,poate cu totii ar trebui sa mai facem ceva ore de gramatica !! De aceea , recomand cu caldura si tie "niscai meditatii la limba romana " ,nu de alta dar ca sa inveti ca prescurtarea prepozitiei "pentru" se scrie "ptr. " si nu "pt. "asa cum tu o folosesti (nu te uita la cum ai scris aici deoarece ai avut grija sa faci pe "pruteanca" :) ,uita-te la postarile pe care le-ai facut ! ) ,cat despre "adagiile" de care zici,aici ai dat-o in bara rau de tot chiar daca ai folosit ghilimelele !!! Ce zici ne punem de acord sa NE gasim un profesor de limba romana :) ?!! Iti multumesc ptr. urare,ceea ce iti doresc si tie ! Apropo,era sa uit,...DA, imi cer scuze pentru aroganta de care am dat dovada,aroganta care exista in fiecare dintre noi in "viata de zi cu zi" trebuie sa recunoasteti ,cu diferenta ca unii stiu sa o "tina-n frau " si altii nu !! Si sa mai fac o... adaugare... in limba franceza : Nnencourages pas la stupidité ! :-?

aidavoinea

Post by aidavoinea » 09 Aug 2009, 17:18

quiras wrote:"In concluzie, cred ca ti-ar prii niscai meditatii la limba romana ,...eventual si la bune maniere!
Spor la invatat! " D-na,D-ra ( sau poate chiar D-le :grin: ) naidavoinean da,as fi bucuros daca as primi "niscai meditatii " ,poate cu totii ar trebui sa mai facem ceva ore de gramatica !! De aceea , recomand cu caldura si tie "niscai meditatii la limba romana " ,nu de alta dar ca sa inveti ca prescurtarea prepozitiei "pentru" se scrie "ptr. " si nu "pt. "asa cum tu o folosesti (nu te uita la cum ai scris aici deoarece ai avut grija sa faci pe "pruteanca" :) ,uita-te la postarile pe care le-ai facut ! ) ,cat despre "adagiile" de care zici,aici ai dat-o in bara rau de tot chiar daca ai folosit ghilimelele !!! Ce zici ne punem de acord sa NE gasim un profesor de limba romana :) ?!! Iti multumesc ptr. urare,ceea ce iti doresc si tie ! Apropo,era sa uit,...DA, imi cer scuze pentru aroganta de care am dat dovada,aroganta care exista in fiecare dintre noi in "viata de zi cu zi" trebuie sa recunoasteti ,cu diferenta ca unii stiu sa o "tina-n frau " si altii nu !! Si sa mai fac o... adaugare... in limba franceza : Nnencourages pas la stupidité ! :-?

Dragul meu, revin, uzand de dreptul meu la replica, desi, consider ca acest "duel ideatic" este departe de a se ridica la nivelul standardelor pe care, in mod firesc, educatia, moralitatea si aspiratiile oricarui absolvent de drept (sa ramanem, totusi, la acest nivel!), ar trebui sa le impuna!
1) - Este deplorabil faptul ca pt. tine, "cuiul lui Pepelea" s-a dovedit a fi abrevierea prepozitiei "pentru", care, apropos, (din fr. "a-propos", daca tot iti sustii francofonia), admite ambele variante ca fiind corecte: ptr. respectiv pt.;
2) - "De aceea , recomand cu caldura si tie "niscai meditatii"... - Eventual, " iti recomand";
3) - "deoarece ai avut grija sa faci pe "pruteanca""... - Eventual, "s-o faci pe "Pruteanca", asta ca sa fiu delicata si sa nu ma gandesc si la sensul pestilential al textului tau, la care oricarui cititor integru i-ar putea zbura mintea!;
4) - "adagiu" = aforism, cugetare, dicton, maximă, sentință, apoftegma, etc...
Se pare ca nu ai inteles cum se cuvenea sugestia mea! Ai, cumva, prin absurd, impresia ca detii monopolul absolut asupra folosirii, dar, mai ales al cunoasterii, vreunei limbi straine?
I have some fresh news for you, man! :| NO WAY!!! WAKE UP, CUTIE!!!
...AH, stai! M-am prins! Esti singurul care dispune de inteligenta si expertiza absolut necesare pt. a o si folosi dezinvolt pe un site public! Scuze, daca stiam nu-mi permiteam sa-ti "sar la jugulara"! :oops: Yeahhh,... right!!!
5) - "sa mai facem ceva ore de gramatica !!" - Dragul meu, iti sugerez, ca in cadrul acelor ore de meditatie la limba romana, sa aprofundezi si situatiile in care se folosesc semnele de exclamare, numarul in care se folosesc acestea, precum si situatiile in care sunt insotite de semne ale interogarii!
6) - "DA, imi cer scuze pentru aroganta de care am dat dovada"... - Offf..., dragule, daca nu as fi stiut deja cu cine am de-a face, as fi putut chiar sa te banuiesc de simtul umorului! Poti sa crezi asa ceva?! :-D
Pai, cum sa facem sa ne dai si noua, celorlalti cititori nevinovati ai elucubratiilor tale, sansa unica de a-ti accepta scuzele, (desi, cam voalate de un nou acces de suficienta), din moment ce tu esti singurul fericit "beneficiar" al acestora? Ceva, sugestii, variante???...Ehhh, hai, ca nu ma mai apuc acum sa-ti povestesc cum sta treaba cu reflexivul si intranzitivul verbelor, te rog, fie-ti mila de un suflet obosit! Multumesc! Apreciez!
7) - "Si sa mai fac o... adaugare... in limba"...ROMANA, as spune eu!
"Din fata prostului si din spatele calului, trebuie sa te dai la o parte!!!"
Q.E.D. - adica, in traducere libera, :grin: si limba romana are destule..."adaugari" relevante chiar si pt. situatiile pe care, si un "user care are aspiranta dorinta de a deveni avocat", (asa, ca tine), le poate provoca!
Cnest tout pour aujourdnhui! :floare:
SPOR LA INVATAT!

quiras

Post by quiras » 10 Aug 2009, 00:21

..... ""s-o faci pe "Pruteanca"...Esti sigur(a) ca asa ar fi corect ?! :-D Cat despre acea zicala D-na ,D-ra ,D-le , naidavoinean ,da, am sa-ti urmez sfatul , :lol: , " am sa ma dau la o parte " !

quiras

Post by quiras » 10 Aug 2009, 00:36

Rectific :de fapt nu am sa-ti urmez sfatul ci zicala :) !

aidavoinea

Post by aidavoinea » 10 Aug 2009, 02:23

quiras wrote:..... ""s-o faci pe "Pruteanca"...Esti sigur(a) ca asa ar fi corect ?! :-D Cat despre acea zicala D-na ,D-ra ,D-le , naidavoinean ,da, am sa-ti urmez sfatul , :lol: , " am sa ma dau la o parte " !
Dragul meu, devii deja plictisitor de previzibil!:| ...Si ca sa incep de la "Adam si Eva", doar pt. a-ti explica tie care-i diferenta dintre "jargon" si "imitare", crede-ma, nu am timp si nici chef!... Dar, poate in episodul viitor, ce zici? :-? ...Oricum, speranta, cica, moare ultima! ( si aici nu ma refer la vecina ta, Speranta, de la etajul v!... Ne-am inteles, da?)

Cat despre asa-zisul meu sfat (zicala), n-am decat o intrebare!... Si, NU!!! NU, dragul meu, NU este "cand sa ti-o pun?", ci, "cat de mare ai herghelia? :? 8O...

Post Reply