cerere in anulare

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
tibi

cerere in anulare

Post by tibi » 06 May 2004, 07:22

in situatia in care o ordonanta privind o somatie de plata este investita cu formula executorie si paratul face o cerere in anulare (cred inafara termenului de10 zile de la comunicare) pt. niste motive imorale, trebuie sa depun intampinare ci doar sa invoc exceptia nedepunerii cererii in termenul legal ?

juristu

Post by juristu » 06 May 2004, 09:26

Pai invocati exceptia in cadrul intampinarii!

croc

cerere in anulare

Post by croc » 06 May 2004, 13:30

eu as face intampinare care ar cuprinde atat exceptia, cat si succint fondul;
nu te costa nimic sa faci intampinare si oricat de "admisibila" ar fi excaptia niciodata nu se stie.

croc

Scorpion

Post by Scorpion » 06 May 2004, 14:56

Faceti intampinare prin care invocati exceptia de tardivitatea a cererii in anulare solicitand respingerea acesteia ca tardiv introdusa! Pe de alta parte fiti pe faza sa nu exista vreo cauza de repunere in termen(acum spun o ideee nu dau cu parul pentru ca nu cunosc conditiile concrete ale spetei, avandu-se mai multe aspecte precum si faptul ca cererea in anulare se face in 10 zile de la comunicare cu debitorul. si plus de asta daca partea invedereaza ca a fost impiedicat de o imprejurare mai presus de vointa sa pentru a exercita calea de atac atunci ar avea 15 zile de la data la care a incetat acea cauza)
De aceea este bine sa intemeiati si respingerea cererii in anulare asa cum bine spunea "croc", mai mult, aceasta necostandu-va nimic!
Adi
PS Adevarat este ca in locul debitorului as fi facut contestatie la executare dandu-mi se posibilitatea, ca in cazul in care nu am facut cerere in anulare , sa invoc aparari pe fondul dreptului!

Post Reply