Dubla sanctiune

Discutii privind procedura civila
Post Reply
demonica

Dubla sanctiune

Post by demonica » 13 Jul 2009, 00:07

Am fost pe litoral lao nunta (nasoala) si pentru ca eram la Mamaia am vrut sa mananc ceva si am parcat - intr-un loc nepermis,pt ca omu de la parcarea cu plata si bariera nu era.
Mancat bine si cand am ajuns la masina surpriza aveam roata blocata eu si inca alte 5 masini, politia locala (comunitara) 1 reprezentant, 1 bucata reprezentant politia rutiera si omu cu chitanhta de la blocare/deblocare roti. L-am rugat pe ultimul din urma sa imi desfaca lacatul ca nu-i corect, normal, legal, bla, bla, bla - iar bel cu tupeu mi-a zis ca fara sa achit 50 ron si fara sa semnez pv de amenda de la politist el nu-mi deblocheaza roata si ca oricum e data masina prin statie :?: si ca toata politia e alertata ????? Eram cu copiii care se agitau si tipau de mama focului dupa am vorbit mai mult decat civilizat cu omu cu cheile de la lacat si posesor de factura-chitanta.
A aparut politistul local care m-a "lamurit" fluturand un fel de formular ca asa prevede formularul :-D ca trebuie sa platesc 50 lei serviciul - pe care nu l-am solicitat - si apoi ca trebuie sa semnez si pv de la rutier si doar daca fac aceste lucruri ma deblocheaza daca nu ei pleaca pt ca mai nau si alta treaba. Vine apoi la rand pol. de la rutier care-mi explica .... pe scurt ca treb sa-mi de-a amenda la fel ca si celorlalti care au parcat eu fiind ultima la rand si ca asta e platesc 280 ron sau 50% in 48 ore. I-am explicat ca nu-i normal sa platesc de doua ori si ca se impune sa-mi de un avertisment (nestiind ce prevede legislatia) dupa ce mi-am sustinut cauza - a renuntat la amenda dar mi-a luat 3 puncte penalizare :-( conf art.108/1/b/7 din oug 195/2002 rep.
Am citit din oug 195 pe net si la lit b nu exista pct 7.

Vreau sa anulez pv verbal sa-mi recuperez punctele am sanse in instanta?

Chitanta emisa de firma de blocare/deblocare - dupa ce am citit pe site-ul Primariei Constanta se prevede ca o alta firma e autorizata sa incaseze in numele primariei taxa de blocare/deblocare roata. Vreau sa-mi recuperez si cei 50 ron de la soc care nu e autorizata sa incaseze. Ce sa fac sa-i notific pe astia ca nu au drept la prestarea acestui serviciu, ca e ilegal sa-mi blocheze roata? Mai mult nu am solicitat o astfel de prestare.

Cum ma sfatutiti sa fac?

Oricum am obtinut sa nu platesc amenda doar pentru ca am retinut aici pe forum la o discutie ca trebuie sa se aplice sanctiuni pt contraventii in functie de gravitate si am sustinut ca ar trebui sa -mi dea doar avertisment.

Ce sanse am sa mi se anuleze punctele si cum sa cer sa se anuleze pv nr... pe motiv ca in oug la art invocat in pv atacat nu este prevazut pct 7? ca nu treb sa fiu sanctionata, sa zic ca am oprit pt ca mi s-a facut rau?

ursu

Post by ursu » 13 Jul 2009, 08:28

Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
7. staţionarea neregulamentară;

Deci...exista!

demonica

Post by demonica » 13 Jul 2009, 17:49

:-(

Dar cu referire la faptul ca mi s-a eliberat chit de o alta firma decat cea autorizata de HCLM 137/2008 cum pot sa recuperez suma? :cafea:

demonica

Post by demonica » 13 Jul 2009, 18:00

Mai am o intrebare dupa ce a descris fapta groaznica pe care am savarsit-o, la rubrica urmatoare csrie ca fapta savarsita e prev de art.143/3 oug 195/2002 si sanctionata de art.100/2 din oug 195/02 rep.
Daca a incadrat-o gresit inaintea stabilirii pedepsei e motiv de anulare? :evil:

Post Reply