Furt de telefoane

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
an_k

Furt de telefoane

Post by an_k » 18 Feb 2005, 23:26

prietenul meu (21 ani) lucreaza de un an de zile la o firma care se ocupa cu comercializarea telefoanleor GSM.
de acolo el a "sustras", pe rand, 3 produse (telefoane mobile) in valoare totala de 60.000.000 mil lei. 8O
ultima fapta s-a comis acum o luna. el spune ca nu a realizat nimeni, nu l-a vazut nimeni si nici in incinta magazinului/magaziei nu sunt camere de filmat. :-|
eu cred totusi ca colegii lui au realizat ce face, dar ii pregatesc un flagrant, sau poate sunt camere video bine ascunse si asteapta sa . . . "creasca suma".
la ultimul inventar s-a sezizat lipsa celor 3 produse, faptic. . . dar nimeni nu a zis nimik, nici macar nu le-au trecut ca minus, scriptic; de acea mi se pare suspect . . . ar fi prea usor.
precizez ca prietenul meu nu a mai avut antecedente penale, nu are dosar penal . . . si telefoanele nu le-a vandut, le are acasa, sigialte.
daca Doamne fereste se intampla sa fie descoperit pana il conving eu sa duca produsele inapoi . . . ce sanse sunt sa scape doar cu suspendare, sau, si mai bine, si fara dosar penal.
va rog sa ma ajutati . . . mi-e foarte frica pt el. :-(
nu stiu ce a fost in capul lui, :evil: stiu ca nu a facut bine ce a facut si acum a realizat si el, si nu va mai face asa ceva. :-?
. . . va multumesc anticipat!

dellutza

Post by dellutza » 21 Feb 2005, 12:36

In primul rand nu stiu ce legatura are mesajul asta cu procedura civila.......dar nu conteaza
Bine ar fi sa duca telefoanele inapoi si sa-si doreasca din tot sufletul sa nu fi sesizat nimeni lipsa lor. Si nu inteleg de ce nu le-a vandut, le-a furat sa le tina ca bibelou acasa? Nu va mai ganditi la un eventual dosar penal si incercati s-o rezolvati inainte.
Are 21 ani si o codamnare (fie ea si cu suspendare) nu-i este benefica...zic eu

Alex4488

Re: Furt de telefoane

Post by Alex4488 » 08 Aug 2012, 22:55

Orice sfat dat aici in favoarea hotului de 21 ani poate constitui infractiunea de favorizare a infractorului (art. 264 din C.pen.).

An-k, vezi ca poate vei fi considerata si tu complice.

Nu inteleg cum pot unii oameni sa recunoasca cu nonsalanta (sau cu mandrie uneori) ca au legaturi apropiate cu infractorii!...

Post Reply