ceva ciudat

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
arctic

ceva ciudat

Post by arctic » 25 Jun 2009, 14:53

Firma unde lucrez are printre alti zeci de debitori, doi deb sot si sotie, administratori la doua societati diferite.

Sefii mei sunt foarte indarjiti pe ei si ma rugara :lol: sa fac o scrisoare de defaimare a societatilor respective care sa o trimitem furnizorilor societatilor respective.

Aveti vreo idee? risca ceva societatea mea din punct de vedere juridic?
Daca a folosit cineva metoda asta, ar putea sa-mi trimeata un model?

Nu radeti, multmumesc.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 25 Jun 2009, 15:14

prea tare, ...
sub rezerva că promiţi că nu vei semna tu scrisorile, ci îi pui pe şefii tăi, îţi concep eu un model de "scrisoare de defăimare".
ce te doare dacă societatea "ta" păţeşte ceva, atât timp cât semnătura-ţi nu apare nicăieri?

agenda

Post by agenda » 25 Jun 2009, 16:13

dusterXXX wrote:prea tare, ...
sub rezerva că promiţi că nu vei semna tu scrisorile, ci îi pui pe şefii tăi, îţi concep eu un model de "scrisoare de defăimare".
ce te doare dacă societatea "ta" păţeşte ceva, atât timp cât semnătura-ţi nu apare nicăieri?
de ce il doare? poate pt ca de la societatea respectiva isi castiga painea?

dusterXXX

Post by dusterXXX » 25 Jun 2009, 16:16

posibil, ... dar doar atât?

Ionutz_b

Post by Ionutz_b » 25 Jun 2009, 20:29

daca in scrisoare spune ca firmele respective nu-si respecta oblligatiile contractuale, n-are ce sa se intample.
Daca in practica comerciala exista scrisori de recomandare dece sa nu fie si invers?

agenda

Post by agenda » 25 Jun 2009, 21:02

Ionutz_b wrote:daca in scrisoare spune ca firmele respective nu-si respecta oblligatiile contractuale
posibil...dar doar atat? :lol:

arctic

Post by arctic » 26 Jun 2009, 09:05

astept model duster. Nu le semnez eu(unul din directori le semneaza, poate nici nu le vom semna).

dusterXXX

Post by dusterXXX » 26 Jun 2009, 09:41

stimate domnule director,

subscrisa sc x srl vă atrage atenţia asupra modului în care societăţile y şi z înţeleg să-şi deruleze relaţiile comerciale, fără a onora termene de plată, date de livrare, cuvântul dat şi scris, în ultimă instanţă.

vă recomandăm pe cât posibil să evitaţi angajarea de relaţii comerciale cu anterior pomenitele societăţi, pentru a nu ajunge în situaţii neplăcute.

cu respect,

admin w

(poţi să mai bagi: că vă datorează bani de 8 luni, k au o grămadă de procese, etc. etc)

arctic

Post by arctic » 26 Jun 2009, 10:21

satisfacator, mai am si eu cateva randuri.

Mersi mult.

demonica

Post by demonica » 26 Jun 2009, 10:24

Super modelul pot sa-l folosesc si sa-l trimit si la banca? Pentru ca functionarii bancari au facut o serie de operatiuni ilicite - mentionate chiar in pv de audit intern - adica au ridicat numerar din conturile societatii fara ca sa aiba drept, au facut transferuri de sume fara sa existe documente justificative, au deschis conturi paralele prin care s-au rulat sume uriase si s-au deturnat o serie din incasarile societatii ( cu titlu exeplificativ o incasare de 400.000 lei NU a mai ajuns in contul indicat pe op) au "acordat" credite pe care nu le-a solicitat administratorul si mai ales NU a semnat contractele de credit etc...
Pot sa fac o astfel de declaratie in presa? anunt platit ceva? Pe rolul instantelor se afla cereri prin care cer sa se constate faptul ca sunt credite nesemnate si sa se restituie sumele din contracte incasate de banca dar procesele dureaza...

:cafea:

dusterXXX

Post by dusterXXX » 26 Jun 2009, 10:34

normal, ..., scriind la furnizorii unei societăţi care îţi dă ţeapă, zici un pic că te-ai răcorit. BANII trebuie luaţi de la srl, nu trimise scrisori. iar ca să le iei banii îţi trebuie alţi bani pentru a te judeca cu ei luni bune.

Post Reply