Temei de drept

Discutii privind procedura civila
Post Reply
machedon

Temei de drept

Post by machedon » 17 Jun 2009, 12:35

1.la o judecatorie din tara, presedintele a dispus sa nu se mai numeroteze filele din dosar . Nu comentez de ce si in ce scop.
am cautat in regulamentul de ordine interioara a instantelor si n-am gasit nimic, stie cineva temeiul de drept care obliga personalul auxiliar sa numeroteze filele dintr-un dosar ??? :-(
2 am vazut discutandu-se pe forum de notiunea de TERMEN ADMINISTRATIV, am auzit si in instanta de acest termen, unii il numesc TERMEN DE CONTROL.
care e temeiul de drept si ma intereseaza mai multe detalii ??? :roll: :roll: :roll: .
L-am auzit pe GavriL spunand ceva de termen administrativ in postarea cu scoala de grefieri.

kynes

Post by kynes » 17 Jun 2009, 14:07

1. La obligatia de numerotare a filelor dosarului nu stiu care e temeiul, mai cauta prin regulament, acolo ar trebui sa fie.

2. Temeiul de drept in baza caruia se acorda termenul administrativ e art. 114 Cpc. Se acorda pentru lipsuri ale cererii, lipsa exemplarelor suficiente, necertificarea inscrisurilor, din astea.
Posibilitatea de acordare si utilitatea unui astfel de termen este controversata, la multe instante (majoritatea, cred...) nu se acorda, inclusiv pentru ca - se zice - ECRIS-ul nu permite asa ceva.
Pentru termenul administrativ nu se citeaza celelalte parti, iar sanctiunea pentru necomplinirea lipsurilor cererii este suspendarea pe 155^1.

agenda

Post by agenda » 17 Jun 2009, 15:11

cred ca asta este (din regulament)

Art. 102. -
(2) Înainte de a fi puse la dispoziţia justiţiabililor sau predate pentru şedinţa de judecată, dosarele trebuie să aibă toate filele cusute şi numerotate.
(3) În cazul în care dosarul urmează a fi înaintat la instanţa de apel sau recurs ori la altă autoritate sau se depune în conservare, se va proceda la şnuruirea definitivă şi aplicarea sigiliului, iar pe faţa interioară a ultimei coperte grefierul arhivar va certifica numărul filelor în cifre şi, în paranteză, în litere.

machedon

Post by machedon » 17 Jun 2009, 15:33

saru-mana :floare: :floare: :floare: :cafea:

agenda

Post by agenda » 17 Jun 2009, 15:38

cu placere :razz:

Post Reply