Concediu medical pentru un avocat

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
bianca_r

Concediu medical pentru un avocat

Post by bianca_r » 17 Jun 2009, 14:20

Cine poate sa ma ajute si pe mine cu o informatie: Cum ia un avocat concediu medical? mai exact ce ii asigura/ nu ai asigura statul, baroul?
Ca angajat la un angajator e simplu. Dar pentru un avocat cum e?
Avocatu vrea sa se interneze pt 2 saptamani. De la spital i se spune ca daca nu are CNAS-ul paltit palteste in jur 150 ron pe zi. Daca are paltita asigurarea palteste 30 ron pe zi. La CNAS i-au spus ca trebuie dovada de la barou ca este in barou. La barou ii cere dovada ca ca e la CNAS. Deci ce trebuie facut?

observer

Post by observer » 17 Jun 2009, 15:07

daca e cu internare in spital musai sa ai platit CNAS. La CNAS duci adeverinta ca esti in barou si decizia de impunere de la finante. Platesti datoriile si te duci la spital.

De la barou nu iti plateste spitalul dar casa de asig a avocatilor iti plateste concediul medical in limita a 1300 lei, daca retin bine.

bianca_r

Post by bianca_r » 17 Jun 2009, 15:18

Conteaza la care CNAS ma inscriu?Trebuie neaparat cel de la domiciliu?
Multumesc pentru raspuns!

lala

Post by lala » 24 Jul 2009, 19:48

Pe perioada concediului trebuie sa nu mai ai venituri declarate, adica sa nu realizezi venituri. Din cate stiu, trebuie sa fie cea de la domiciliu.

Eu am fost la barou cu aceeasi problema si mi s-a spus sa am asigurarea de sanatate platita.
La casa de asig. m-a trimis la casa aferenta celei de la domiciliul meu pentru a-mi plati contributia si intre timp trebuie sa anexez: de la fisc declaratie/certificat din care sa reiasa ca-s ok, de la Registrul Com. un certificat din care sa rezulte ca-n perioada 2004-2009 nu am detinut vreo societate comerciala, copii de pe C.I., diploma de licenta.
Mentionez ca eu am intrat in barou in 2007, deci sunt inca stagiar. Inainte nu am detinut un alt loc de munca. Acum nu stiu daca si tie ti se vor aplica aceleasi reguli.
Mai bine dai un telefon la baroul din care faci parte si te interesezi la departamentul contabilitate, dar si la casa de asig. si te vor lamuri.

Post Reply