INM 2009

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
harsorina

INM 2009

Post by harsorina » 06 Jun 2009, 12:26

BUNA!
STIE CINEVA CEVA?
CAND ESTE?
CATE LOCURI SUNT SOASE LA CONCURS?
MODIFICARI LA REGULAMENT?
MULTUMESC!

observer

Post by observer » 06 Jun 2009, 15:05

Pana acum stiu ca se va da obligatoriu si o limba straina si se da in vara. Vor pica o gramada la rationament logic si cativa chiar si la psihologic. Cei mai multi insa vor pica la cele 100 de intrebari. A si sa nu uit. Examenul se va da in Bucuresti.
Pe masura ca aflu noutati le postez imediat. Si pentru postarea asta risc destul dar cineva trebuie sa o faca.

scar

Post by scar » 06 Jun 2009, 16:30

Da. Corect. La vara din vara asta.

angel

Post by angel » 06 Jun 2009, 17:16

:-D :-D

machedon

Post by machedon » 06 Jun 2009, 18:46

pentru observer

Informatia asta ai primit-o pe surse sau la o cafea cu Catalin P ??? :-D :-D :-D

giovanni

Post by giovanni » 06 Jun 2009, 19:00

Nu se da limba straina. Doar in 2010 posibil sa se introduca. In schimb, spre deosebire de anul trecut se vor scoate 200 locuri, 100 la judecatori si 100 la procurori.
La logica vor fi 120 de intrebari, dintre care doar 100 vor fi notate. Aspirantii la statutul de auditor nu vor sti la momentul examenului de rationament logic care sunt cele ce urmeaza a se puncta. Restul de 20 sunt pentru nu stiu ce statistica a INM-ului, nu am retinut exact.
Chestia cu cele 120 intrebari e 100% sigura.

giovanni

Post by giovanni » 06 Jun 2009, 19:11

A, inca ceva. La testarea psihologica s-ar putea sa nu mai treaca chiar toti. Inclusiv la noi in an au fost ceva probleme, dar s-au inchis ochii, iar consecintele s-au vazut. Nici nu vreau sa-mi imaginez ce inseamna sa treci de cele 3 probe si sa pici la psihologic, inclusiv la reexaminare.
Dar sa va spun si partea buna a lucrurilor: cei care vor intra vor fi degrevati de o parte din materia pe care noi am avut-o de pregatit. Sincer, multe lucruri chiar nu folosesc la nimic, de pilda disciplina comunicare introdusa in 2009.

gavril

Post by gavril » 06 Jun 2009, 20:02

si disciplina de management judiciar?
metodologia actului de justitie. materie de 1 an ?
informatica?

sunt multe in plus la INM. bine ca or sa mai scape de ele cei ce vin.
adevarul e ca de la an la an s-a tot lasat in urma din materie.

PS: confirm si eu modificarile mentionate de tine

liloo

Post by liloo » 07 Jun 2009, 09:50

Dupa parerea mea ar trebui schimbat esential sistemul de selectie al magistratilor.
In primul rand trebuie stabilit oficial un profil clar al judecatorului si al procurorului.
Inainte de a se trece la verificarea cunostintelelor de specialitate, candidatii ar trebui supusi unor teste psihilogice, pe cheltuiala lor, pentru a se verifica incadrarea in profil.
Eu nu prea vad cum ar putea merge bine lucrurile in justitie cand avem magistrati pentru care este foarte importanta situatia materiala, care simt nevoia unei autoritati exterioare, magistrati orgoliosi, care nu au respect fata de lege si morala, care se cred superiori altor categorii profesionale si care, chiar si in interior se impart pe categorii si se dispretuiesc intre ei, care nu-si pot stapani nervii, care au prejudecati si care nici macar nu-si cunosc defectele.
Sa fim seriosi, oricate examene ar da si ar lua astfel de persoane, nu au cum sa fie magistrati buni.

luxor23

Post by luxor23 » 07 Jun 2009, 12:23

si pana la urma care dintre surse e sigura? se da sau nu limba straina?

harsorina

Post by harsorina » 07 Jun 2009, 13:50

Multumesc pentru raspunsuri!
Un link sau vreo hotarare concreta se poate gasi undeva?
Eu am aflat doar ca s-a modificat regulamentul, dar in ce sens nu am gasit!
M-ar ajuta foarte mult data exacta a examenului.
Multumesc!

draudiu

Post by draudiu » 09 Jun 2009, 09:07

harsorina wrote:Multumesc pentru raspunsuri!
Un link sau vreo hotarare concreta se poate gasi undeva?
Eu am aflat doar ca s-a modificat regulamentul, dar in ce sens nu am gasit!
M-ar ajuta foarte mult data exacta a examenului.
Multumesc!

http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/02_06 ... 828_ro.pdf

http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/04_06 ... 889_ro.pdf

ambele sunt pe site-ul CSM (csm1909).

luxor23

Post by luxor23 » 09 Jun 2009, 10:57

sper ca am inteles bine pt ca am citit in graba, dar examen la limba straina se da doar daca, dupa concurs, optezi pt posturile vacante de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor. am scapat de o grija si de un rid..:))

harsorina

Post by harsorina » 09 Jun 2009, 21:18

Multumesc Draudiu!
Pe site-ul CSM am gasit si eu proiectul de modificare, dar nu reuseam sa il vizualizez.

Post Reply