constituire de parte civila

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
loryy

constituire de parte civila

Post by loryy » 29 May 2009, 19:40

In urma unui accident rutier(soferul a intrat intr-un copac) a decedat pasagera din dreapta.Fiica acesteia s-a constituit parte civila cu salariul minim pe economie pentru ca a abandonat serviciul pentru a avea grija de bunica paterna (soacra decedatei), in locul celei decedate.M-ar interesa un rationament pentru a combate aceasta actiune civila.
Multumesc anticipat.

vulpacris

Post by vulpacris » 29 May 2009, 20:57

Dar rationamentul pentru care cereti un rationament pentru a combate actiunea civila in care sunteti parte ca societate asiguratoare, care nu vrea sa-si onoreze polita de asigurare care ar fi !?
Macar unul micut, moral !? ...

:cafea:

angel

Post by angel » 29 May 2009, 21:07

pt. vulpacris: :aplauze: :aplauze: :aplauze: :arrow: -prajitura acesta-i semnul.

loryy

Post by loryy » 29 May 2009, 21:36

Ceea ce doream sa stiu este, daca obligatia celei decedate era una dintre cele reglementate de art.86 Codul fam.(obligatie de intretinere) si daca reprezinta un prejudiciu direct.
Dar am inteles ca cei ce apara interesele soc. de asigurare nu trebuie sa se adreseze membrilor de pe acest forum.
O seara buna.

loryy

Post by loryy » 29 May 2009, 21:37

Ceea ce doream sa stiu este, daca obligatia celei decedate era una dintre cele reglementate de art.86 Codul fam.(obligatie de intretinere) si daca reprezinta un prejudiciu direct.
Dar am inteles ca cei ce apara interesele soc. de asigurare nu trebuie sa se adreseze membrilor de pe acest forum.
O seara buna.

scar

Post by scar » 29 May 2009, 21:44

somn usor pe viata.

vulpacris

Post by vulpacris » 30 May 2009, 00:07

loryy wrote:Ceea ce doream sa stiu este, daca obligatia celei decedate era una dintre cele reglementate de art.86 Codul fam.(obligatie de intretinere) si daca reprezinta un prejudiciu direct.
O seara buna.
loryy draga :grin:
nu trebuie sa te superi, ca nici noi nu ne suparam daca vine cineva si ne intreaba despre lucruri pertinente. :roll:
Eu nu am facut nimic alceva decat sa te intreb care este rationamentul moral pentru care vrei sa afli un motiv ca angajatorul tau sa nu-si indeplineasca obligatiile contractuale pe care si le-a asumat.
Intelegem ca munca este munca, dar nu trebuie sa o faci orbeste si nici sa executi niste ordine care nu au nimic de-a face nici cu legalitatea sau moralitatea.
Sarcina ta este sa-i spui angajatorului ce se poate face respectand legile, dar si bunele moravuri (art. 5 Cod civil), si ce nu se poate face pentru a nu-l antrena in litigii inutile.

Pentru ca ai continuat:
"daca obligatia celei decedate era una dintre cele reglementate de art.86 Codul fam.(obligatie de intretinere) si daca reprezinta un prejudiciu direct"
vei primi un raspuns tot sub forma de intrebare.
Uitand ca asta este sarcina trasata de angajator, tu personal, care ai mama si bunica, ce crezi ca reprezinta faptul ca daca mama a murit in accidentul auto si nepoata a fost nevoita sa renunte la serviciul pe care il avea pentru a avea grija de bunica, in locul mamei moarte ?
Este acesta un prejudiciu direct, sau nu este, in conditiile in care solicita acum salariul minim pe economie, in locul unui salariu care in mod evident era mai mare ?
Daca mama a murit in acel accident nu a trecut obligatia de intretinere in sarcina nepoatei, conform art. 86 C.Familiei, ca parca ar fi si nevoie sa existe o obligatie legala sa ai grija de o bunica bolnava ?

Daca erai tu in locul nepoatei si trebuia sa renunti la job-ul bine platit pe care il ai acum pentru ca sa ai grija de bunica, ce ai fi facut ?
Sunt sigur ca, avand calificarea pe care o ai, nu te-ai fi oprit doar la actiunea reclamantei, ci ai fi deschis si alte actiuni, si nu ti-ar fi convenit o asemenea atitudine imorala din partea societatii asiguratoare manifestata fata de tine.

Daca erai atenta acest forum este pentru a-i ajuta pe oamenii care au probleme create de cei care sunt asemenea angajatorului tau, nesimtiti, si ca toti avem pseudonime si este interzisa orice forma de publicitate.

Daca vrei raspunsuri la intrebari similare celei pe care ai pus-o in acest topic, atunci te poti indrepta spre alte forumuri unde sunt inscrisi cei lipsiti de scrupule si de bun simt, care nu fac altceva decat publicitate si isi cauta clienti.

Deoarece sper ca fiind tanara si la inceput de drum ai putea sa-ti revizuiesti atitudinea fata de modul de a exercita profesia aleasa, tinand cont si de elementarele bune maniere, te invit sa mai iei parte la dezbaterile de pe acest forum, si sa ceri ajutor, dar in probleme care sunt si morale, cum ar fi incercari de fraudare, sau altele asemenea, sau chiar sa oferi raspunsuri celor care au probleme in domeniul in care te-ai specializat si pe care sa-i ajuti cu sfaturi cum sa evite diferitele "clauze" din politele de asigurare, si ca sa iti treaca supararea iti ofer o :floare:

:cafea:

angel

Post by angel » 31 May 2009, 11:13

Again...Vulpacris: :aplauze: :aplauze: :aplauze: Nici ca se putea mai frumos! Ar trebui sa invete si soc. de asigurare sa aiba cel putin bun simt, daca nu si principii morale.Sau mai bine zis...cei care-i reprezinta macar 8O
For you: :cafea: :cafea:

Post Reply