divort minor

Familiei
Post Reply
fluturas

divort minor

Post by fluturas » 28 May 2009, 17:38

Buna ziua,

As dori sa stiu de la cat pleaca onorariul pentru un divort cu minori si pana la ce suma maxima se poate ajunge.(estimativ evident).
Ce sanse are mama sa castige custodia copilului daca acesta are sub 2 ani?
Poate mama parasi domiciliul actual, neprielnic cresterii normale a copilului, fara stirea sotului, impreuna cu copilul, pentru ca numai asa ar putea scapa de acolo (casa parintilor sotului) si sa se stabileasca in locuinta proprie (dobandita inainte de casatorie) sau la domiciliul parintilor ei? dupa aceea sa intenteze actiunea de divort. Cum poate sa il faca pe acesta sa nu ii abuzeze si sa ii lase in pace?
Sotul este violent, consuma alcool, tot timpul au loc certuri inclusiv intre el si parintii lui si ii spune permanent ca poate sa plece, dar fara copil. I-a spus ca daca pleaca cu copilul o omoara.
Poate copilul sa fie incredintat mamei pe perioada desfasurarii divortului si in ce conditii, pentru ca banuiesc ca durata divortului poate fi mai mare.
Ce motive ar putea invoca sotul pentru a putea castiga custodia copilului, pentru ca stiu ca ar face orice pentru aceasta, desi nu este in stare sa il creasca singur, iar parintii lui sunt in varsta, consuma alcool si nu ar putea sa se ocupe cum trebuie de el.
Familia ei o poate ajuta sa creasca copilul, sora ei va intra in curand in concediu de maternitate, iar tatal ei are conditii foarte bune la tara comparativ cu conditiile pe care le au in prezent la domicilul parintilor lui (nu au nici apa curenta in casa, ci doar o fantana)
Multumesc mult pentru raspuns, care mi-ar fi de un real ajutor inainte de orice actiune.

Toate cele bune,

carmemel

Post by carmemel » 28 May 2009, 19:25

--in general instantele acorda spre crestere si educare mamei copilul, mai ales daca acesta este micut si daca ea face dovada ca are suficiente mijloace pentru intretinerea acestuia
--da, mama poate pleca de la domiciliul comun in cazul in care nu mai poate convietui cu sotul( iar in situatia in care o ameninta cu moartea poate depune plangere la politie pt aceasta infractiune, daca actiunea lui este de natura sa o alarmeze, actiunea penala punandu-se in miscare la plangerea prealabila a persoani vatamate) si ulterior poate intenta o actiune de divort
--mama poate introduce o cerere de ordonanta presedintiala( inainte de intentarea actiunii de divort sau in timpul procesului de divort in care sa solicte incredintarea minorului , atentie mare ca daca o introduceti inainte de actiunea de divort tb sa dovediti urgenta, pt ca in cursul procesului de divort urgenta se prezuma . tb sa mai stiti ca prin ordonanta presedintiala se ia o masura vremelnica, provizorie pana la solutionarea divortului( in cazul in care nu mi apar modificari ale situatiei de fapt)

fluturas

Post by fluturas » 28 May 2009, 20:04

Multumesc mult pentru raspuns.
Dar daca mama pleaca fara copil si intoduce aceasta ordonanta presedentiala, poate fi acuzata de parasirea minorului? Ma gandesc ca asa ar evita conflictele care vor aparea, pentru ca nu stiu de ce este in stare sotul ei daca afla ca ar vrea sa plece cu copilul.
Cat timp poate dura aceasta actiune?

multumesc anticipat

carmemel

Post by carmemel » 28 May 2009, 20:42

ordonanta presedintiala se da pt a se rezolva o problema care necesita o rezolvare imediata( in principiu ar trebui sa dureze putin, si termenele in aceasta situatie sunt f scurte)
dupa parerea mea nu ar tb sa-si lase copilul( poate exista situatia in care tatal ar putea sa se prevaleze de acest fapt al parasirii copilului)

Post Reply