CONTESTATIA LA TITLU

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
demonica

CONTESTATIA LA TITLU

Post by demonica » 04 Jan 2009, 17:37

Daca s-a facut contestatie la titlu si care este in curs de judecare, ulterior debitorul a introdus si o actiune in constatarea nulitatii absolute a titlului _ contract de ipoteca semnat de o alta persoana decat proprietarul, contrct de ipoteca ce nu are determinata cert suma pentru care se instituie ipoteca de ex. 1.800.000 lei (treisutemiilei), si aceste procese sunt notate in CF, impreuna cu contestatia la executare de urgenta totusi executarea merge mai departe. De ce?

liloo

Post by liloo » 04 Jan 2009, 19:28

Pentru ca nu s-a dispus suspendarea executarii.

demonica

Post by demonica » 04 Jan 2009, 20:28

adica e mai usor sa se intoarca executarea silita decat sa se acorde suspendarea? Ca asta a fost motivarea instantei in cazul in care se constata faptul ca titlul este lovit de nulitate absoluta cel executat are la indemana procedura intoarcerii ex silite.
ce facem daca si creditorul care a solicitat executarea detine acel titlu obtinut prin acte dolosive prin actiuni ilegale intreprinse de personalul bancar?

liloo

Post by liloo » 05 Jan 2009, 10:03

S-a cerut sau nu suspendarea?
Daca s-a cerut, s-a platit sau nu cautiunea ?
Daca s-a cerut suspendarea si s-a platit si cautiunea, cum s-a motivat cererea de suspendare?

demonica

Post by demonica » 05 Jan 2009, 14:31

S-a cerut suspendarea, nu s-a platit cautiune ca a beneficiat de aj judiciar, dar in motivare instanta a retinut ca am invocat deficiente ale actelor de executare, in ceea ce priveste urgenta s-a retinut ca s-a invocat un prezumtiv pericol in sensul ca ar putea fi distrusa constructia existenta pe teren de catre adjudecatar, iar instanta a preciat ca nu constituie premisa producerii unei pagube iminente a patrimoniului contestatarului, acesta avnd la indemana proc intoarcerii silite. Referitor la faptul ca titlul este supus procedurii de constatre a nulitatii absolute, in situatia in care s-ar desfiinta contrctul de ipoteca are la indemana cai procedurale de recuperare a prejudiciului care eventual i s-ar aduce. Instanta a respins cererea de suspendare pentru motivul ca nu s-a facut dovada urgentei si nici dovada legitimei aparentei caracterului legitim al motivelor invocate.

Deci ce dovezi s-au ce cereri mai treb sa-i aduca judecatorului ca sa obtina suspendarea de urgenta pe 403 alin4 C.Pr.Civ?

liloo

Post by liloo » 05 Jan 2009, 20:23

Cred ca ar trebui dovedit ca daca s-ar continua executarea s-ar putea produce o paguba ireparabila.

Cred ca exigentele ar trebui sa fie foarte mari cand se solicita suspendarea executarii incepute in baza unei hotarari judecatoresti.
Sa nu uitam ca suspendarea executarii constituie o ingerinta in dreptul creditorului de a obtine punerea cu celeritate in executare a hotararii, drept protejat de art. 6 din Conventia EDO sau/si de art. 1 din Protocolul nr. 1 aditional sau de alte texte din Conventie.

demonica

Post by demonica » 05 Jan 2009, 22:17

Este adevarat ca e necesar ca fiecare sa aiba parte de a realiza dreptul sau cat mai repede, dar ce faci atunci cand creditorul reprezentat de o banca este unul fraudulos, juristul bancii a redactat si procesat un contract de ipoteca iar notarul a ingaduit si a dat o incheiere de autentificare a acestuia semnat fiind de o persoana care NU avea calitatea nu avea mandat valabil.

In temeiul acestui contract de ipoteca incheiat cu incalcarea mai multor dispozitii procedurale si chiar cu incalcarea art.8 din legea notarilor s-a pus in miscare executarea, iar titularului dreptului de proprietate i-a fost radiat acest drept in uram executarii silite.

Eu debitor fara voie pot ramane fara bunuri pt ca banca+notarul au inscris in CF contract de ipoteca nesemnat de mine proprietar tabular si nici de un imputernicit de al meu?

liloo

Post by liloo » 07 Jan 2009, 17:05

Deci executarea nu s-a inceput in baza unei hotari judecatoresti ci in baza contractului de ipoteca?

demonica

Post by demonica » 07 Jan 2009, 17:13

Da ai retinut corect, in baza contractului de ipoteca care e lovit de nulitate absoluta pentru ca e semnat de o alta persoana decat proprietarul tabular, procesul fiind pe rolul judecatoriei.

Am anexat la cererea de suspendare si minuta respectiva si alte dovezi dar solutia a fost de doua ori de respingere

liloo

Post by liloo » 07 Jan 2009, 17:15

Ai introus si o actiune in constatarea nulitatii contractului de ipoteca sau ai mers direct pe contestatie la executare?

ursu

Re: CONTESTATIA LA TITLU

Post by ursu » 07 Jan 2009, 21:05

@ liloo:
A facut.
Iar contestatia este la titlu, nu la executare.
demonica wrote:...ulterior debitorul a introdus si o actiune in constatarea nulitatii absolute a titlului _ contract de ipoteca semnat de o alta persoana decat proprietarul,

Pentru a obtine suspendarea executarii silite aveai nevoie sa probezi urgenta.
Trebuia sa motivezi in sensul ca debitorul nu are alt imobil in care sa locuiasca pana la judecarea contestatiei la titlu..iarna..frig...invocai si eventualele plangeri penale formulate impotriva lucratorului bancar, care au legatura cu titlul obtinut de banca...etc.

In ce faza te afli cu actele de executare silita?[/b]

demonica

Post by demonica » 14 May 2009, 14:26

Executarea silita s-a incheiat :
1. procesul verbal de adjudecare s-a emis de executor a doua zi de la data achitarii integrale a sumei din licitatie
2. s-a efectuat distrubutia sumelor sin conditiile inn care exeista pe rolul judecatoriei contestatie la distrubutie facuta de debitor care a solicitat printr-o cerere sa-i constituie executroul 20% din suma
3. contractul de ipoteca in baza caruia s-a facut ex silita l-a atacat intr-o actiune in anularea contractului de ipoteca separat dar i s-a respins cerereea - nu s-a redactat sentinta si nu-s ce o motivata judecatoarea asa ca... Buza e umflata rau.

Eu care sunt profana in ale justitiei am tras concluzia ca - daca stii cum sa pui pe hartie juridic vorbind si apoi ceri sau ai limbajul specific potzi sa castigi chiar daca nu ai dreptate si mai aleas ca ai sanse mari sa pierzi daca ceri instantei sa constate ca un notar/executor si-au depasit atributiile sau mai grav au incheiat acte contra prevederilor legale in vigoare.

machedon

Post by machedon » 14 May 2009, 15:15

nnS-a cerut suspendarea, nu s-a platit cautiune ca a beneficiat de aj judiciarnn
de cand se acorda ajutor public judiciar pentru cautiuni ???

demonica

Post by demonica » 14 May 2009, 15:26

Pai cred ca daca s-a abrogat art 74 si 75 cprciv s-a stipluat in legea 51/2008 la fel. Habar n-am, faza e ca eu am primit scutire la una din cereri anul trecut cand nu mai erau valabile dispozitiile art 74 si 75 c.pr.civ pe acest temei pentru scutirea de la plata cautiunii. Asa ca nici judecatorul care mi-a acceptat cererea pe care am facut-o in temeiul unui art abrogat nu stie prea mult carte sau ce? Ca legea cu aj judiciar e in vigoare din ainuarie 2008 iareu am facut cererea prin octombrie deci...

kinga

Post by kinga » 14 May 2009, 15:36

pai e cam ciudat
la art. 6 nu se regaseste la enumerare
dar in modelul de cerere anexa 1 pomeneste de cautiune

C3. Vă rugăm specificaţi ce cheltuieli ar trebui sa acopere (se bifează):
[] a) asistenţă avocaţială;
[] b) plata expertului;
[] c) plata traducătorului sau a interpretului folosit în cursul procesului;
[] d) plata onorariului executorului judecătoresc;
[] e) scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări la plata taxelor judiciare şi/sau a cauţiunilor prevăzute de lege, inclusiv a taxelor şi cauţiunilor datorate în faza de executare silită.

Post Reply