inchiriere

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
catauta

inchiriere

Post by catauta » 14 May 2009, 09:21

am si eu speta urmatoare:
am deschis un punct de lucru in baza unui contract de inchiriere a unei cladiri (care cuprinde si o curte), deci proprietarul cladirii nu este si proprietarul terenului pe care se afla cladirea si curtea.
am primit notificare de la proprietarul terenului vecin sa mutam gardul pt ca in urma masuratorilor, cadastru, s-a dovedit ca ocupam o suprafata de teren proprietatea lui.
noi acum ce putem face?
multumesc

demonica

Post by demonica » 14 May 2009, 09:48

Ce scrie in contractul tau cldirea si suprafata de curte sau ce? Ati construit voi gardul? A notificat chiriasul sa mute gardul?

daca esti chirias nu faci nimik, iar daca vrea sa se mute gardul sa actineze in judecata pe vecin nu pe chirias.

catauta

Post by catauta » 14 May 2009, 09:56

in contractul incheiat s-au inchiriat o baza de productie cu utilaje si o cladire ca birou, deci nu se mentioneaza nimic de teren.
mai mult nici nu se stie cine este proprietarul terenului.
gardul era construit de proprietarul bazei inchiriate de noi.
propietarul terenului vecin ne-a notificat pe noi chiriasi sa mutam gardul.

demonica

Post by demonica » 14 May 2009, 10:06

Ignorati-l. El vrea sa fie mutat gardul pe cheltuiala altuia si a zis astia u firma au bani deci i s-ofaca ei. Pana cand se pronunta o instanta in favoarea lui dar nu in contradictoriu cu voi chiriasii ci cu proprietarul puteti sa va vedeti linistiti de afacere. Apropo voi utilizati curtea? Daca da faceti un act cu cel care va inchiriat ca in suprafata de teren (cu schita de amplasament) aveti permisiunea sa folositi curtea aferenta pentru depozitare sau pt parcare kestii deastea

catauta

Post by catauta » 14 May 2009, 13:38

multumesc frumos pt raspuns!

Post Reply