despre grefieri

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
irisnicole

despre grefieri

Post by irisnicole » 28 Apr 2009, 18:01

salut!
este cineva care a terminat SNG ? m-ar interesa cateva informatii despre admitere dar mai ales cum sunt cursurile si apoi repartitiile. Multam

ignite

Post by ignite » 12 May 2009, 01:31

pentru admitere intra pe http://www.grefieri.ro

cursurile se fac cu formatorii de la inm. In mare parte sunt aceiasi formatori.

Se fac o gramada de cursuri se lucreaza atat cu teorie cat si cu chestiuni practice. Inveti si munca de grefier, dar si lucruri care exced. Se lucreaza pe dosare scoala. Se sustin examene pe astfel de dosare. Ex. ai speta pe contencios contraventional, insa nu e pe foaie, ci e un dosar, cu proces verbal de contraventie, plangere contraventionala, declaratii de martor...citesti si faci incheierea de sedinta care ti se cere, in functie de stadiul procesual indicat in enuntul subiectului de examen, rezolvi exceptii prin incheiere, desi nu e treaba ta ca grefier...insa la SNG asta se face.

Cunosc persoane care au terminat acolo. Se fac multe materii (procesul penal e impartit intr o serie de module, fiecare cu profesorul sau, cu lucrarile sale, cu examenele sale). Se invata foarte multe. Inclusiv comercial, comunitar si CEDO. E si in functie de nivelul grupei. Unde nivelul permite si exista interes...se discuta lucruri care mai de care. Cursantii sunt in mare parte dintre cei care pica la INM. Multi reusesc sa intre la INM. Notarea este si in functie de prezentele de la cursuri, in functie de raspunsurile de la cursuri, in functie de notele de la examinari.
anumite materii au o pondere mai mare in nota finala. In functie de aceasta nota se face repartizarea pe locurile disponibile care sunt in toata tara.
Sediul este langa Cismigiu... poti sa mergi sa te interesezi, daca esti din capitala...

Inca o chestiune...cei care au terminat pe acolo si au prins locuri in Bucuresti (sau instante din tara cu volum mare, cum ar fi Tg Mures, Slatina) muncesc pe branci. Li se da mult mai mult de munca, decat celorlalti grefieri. Si se plang de faptul ca nu pot pleca, fiind tinuti 5 ani in sistem. Deci...la capitolul drepturi: 0.

Ar trebui sa fie o profesie decenta. Insa nu prea e asa. Pe hartie e.

vulpacris

Post by vulpacris » 12 May 2009, 02:44

:grin: :grin: :grin:

Inteleg ca s-a incheiat perioada de suspendare.

Bine ai revenit sub acest pseudonim si inteleg acum recunoasterea de aseara !
:floare: :floare: :floare:

:cafea:

P.S. Ti-as fi dedicat o melodie, dar am constatat ca am "inghitit" viermele si mi-a dezinstalat falsh-ul

simonaandru

repatitia

Post by simonaandru » 13 May 2009, 00:14

Cand aflu orasele in care sunt locuri? Inainte sa ma inscriu la scoala de grefieri sau dupa cele 6 luni?

ignite

Post by ignite » 13 May 2009, 00:29

eu stiu ca dupa. poti intra pe site ul indicat. poti sa suni. Eu nu sunt sigur.

irisnicole

Post by irisnicole » 13 May 2009, 16:09

multumesc pentru raspuns, IGNITE !

simonaandru

ajutor

Post by simonaandru » 14 May 2009, 20:57

Ma poate ajuta cineva cu:
- legea nr.567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al de pe langa acestea
- ordinul ministrului justitiei privind aprobarea regulamentului de ordine interioara a parchetelor nr. 529/C/21.02.2007
- codul deontologic al personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor?
Va multumesc anticipat

Post Reply