exceptie respinsa

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Jimmy

exceptie respinsa

Post by Jimmy » 07 May 2009, 19:21

revizuentul AT a invocat exceptia incompatibilitatii judecatorului "X" la judecarea cererii de revizuire a Deciziei pronuntate de instanta de apel.
revizuentul a aratat ca a formulat cererea de revizuire impotriva deciziei instantei de apel prin care s-a respins actiunea in revendicare a imobilului situat in Bucuresti, sector 1, motivat de faptul ca a descoperit inscrisuri noi determinate in cauza in care nu au putut fi depuse din motive mai presus de vointa sa.
revizuentul a aratat ca judecatorul este incompatibil pt ca a facut parte din completul de apel si a pronuntat o hotarare atacata.

Intrebare: ce va decide instanta cu privire la complet ?

atat am apucat sa scriu la curs, cum ca instanta respinge exceptia ca neintemeiata.....mai departe n-am mai inteles nimic ca mi-a distras atentia telefonul.
din pacate i-am deranjat si pe colegii de langa mine, nici ei nu stiu sa-mi explice de ce a respins exceptia, asa ca help help :grin:

vulpacris

Post by vulpacris » 07 May 2009, 19:46

Respinge exceptia deoarece chiar daca a facut parte din completul de judecata in apel, s-a pronuntat in cauza in lipsa noilor dovezi prezentate.
Deci, in revizuire, in primul rand se judeca admisibilitatea cererii de revizuire, cu privire la faptul daca sunt indeplinite conditiile stipulate de art. 322 pct. 5 c.pr.civ., si daca noile probe invocate in cazul in care ar fi fost prezentate cand a fost judecat apel ar fi putut conduce la pronuntarea altei hotarari.
Daca cererea de revizuire este declarata ca fiind admisibila si admisa, atunci se retracteaza hotararea atacata, in parte sau in tot, si se rejudeca pricina, tinandu-se cont de probatoriul nou prezentat.
Se considera ca judecatorul nu este incompatibil pentru ca nu a cercetat si nu s-a pronuntat pe fondul cauzei asa cum a fost completata prin depunerea noului probatoriu.

:cafea:

carmemel

Post by carmemel » 08 May 2009, 10:39

Reurs in interesul legii Decizia nr.2 din 15 ian 2007
"judecatorul care solutioneaza fondul cauzei n devine incompatibil sa solutioneze cererea de revizuire sau contestatia in anulare"
intra pe inalta curte de casatie si just si la jurisprudenta consulta rec in int legii

scar

Post by scar » 11 May 2009, 01:46

intr o zi cineva o sa ti indese undeva telefonul ala.

Post Reply