Drept penal

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
cumintzica

Post by cumintzica » 10 Feb 2005, 13:15

A aparut si la Iasi Drept Penal Special de Boroi si Nistoreanu, cuprinde toate infractiunile...sper sa fie ceva mai...consistenta..decit partea generala a acelorasi autori.

Aetheria

Post by Aetheria » 10 Feb 2005, 14:43

am vazut o carte care compara codurile penale - intr-o librarie... :?

virtual

Post by virtual » 12 Feb 2005, 13:24

Is curios daca puteti sa ne spuneti si noua care am terminat facultatea ce invatati acum la DREPT PENAL, PARTEA GENERALA SI SPECIALA?
Adica dupa Codu nou sau dupa Codu actual? Sau ambele.?

Nu de alta, dar mi se pare o situatie cam fara iesire...
Adica inveti dupa Codu actual si dupa 6 luni si mai putin nu mai e in vigoare...Bagi dupa Noul Cod si poate il modifica astia (da Doamne!!!)...

Cel mai bine ar fi prezentarea lor comparativa, dar nu esti timp, caci asa sunt facute orele de curs si seminar sa acopere o materie nu hai sa nu zicem doua, ci una si 1/2...

Deci? Ce va invata? Unde? Si cine? Multumesc tuturor care o sa isi faca timp sa raspunda...

jus2001

Post by jus2001 » 12 Feb 2005, 14:05

Eu sugerez insa sa faceti in felul urmator: luati ambele coduri, le studiati, incercati sa va explicati sistemul de functionare al institutiilor de drept penal. Vedeti ce aduce nou codul penal, iar dupa aia cititi doctrina (pe noul cod) si un pic de jurisprudenta. Poate cere ceva mai mult timp, dar va veti desprinde de notiunea de tocilar si veti invata logic. Va doresc succes!
PS: Orice atitudine superioara nu este pur intamplatoare! Pai ce vreti daca m-a facut mama inalt precum un plop!!! (inspirat de catre Virtual ca dupa aia se trezeste si ma face plagiator)

rrroxana

Post by rrroxana » 13 Feb 2005, 10:31

Mi-am luat partea generala. Am vazut si eu in librarie partea speciala! Nu ma zgarcesc, dar 675 de mii mi se pare cam exagerat...oricum, mi-am planificat penalul cam prin aprilie, asta daca reusesc sa ma tin de programul pe care mi l-am facut...iar la partea speciala, chiar pun mai mult accent pe cod. Poate vor mai aparea si alte cursuri.
Nu cred ca vom da dupa vechiul cod. Argumente:
1. cei are vor da in vara licenta dau dupa codul nou
2. au aparut deja noile cursuri - tren sa stie ceva si profii astia, nu?

Post Reply