Cerere in anulare

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
jojo

Post by jojo » 01 Jun 2007, 20:10

kinga wrote:Marius este baiat destept...

Nu-l peria mai Kinga, ca se impauneaza! :evil:

De altfel stiu, si ii multumesc.
Si tie Kinga, :floare:

kinga

Post by kinga » 01 Jun 2007, 20:17

cred ca este si modest... :-D :-D :-D

eu mai revin luni... e interesanta speta :razz: :razz:

aho

Post by aho » 01 Jun 2007, 20:42

JOJO wrote:

Zi-mi daca pot cere pe drept comun constatarea inexistentei creantei ?
De fapt, intrebarea mea e, daca hotararea pronuntata in somatie are autoritate de lucru judecat pt. debitor?
ca fata de creditor stim ca n-are. dar pt. debitor?
rez ./ nulitate contract, nu merge ? Ceva ca sa beneficiezi de repunerea in situatia anterioara..
apoi, nu primi recomandata ca, daca nu are confirmarea , nu-si investeste sau, daca investeste, faci contestatie la executare .
SP Nu are autoritatea de lucru judecat.

mariusms

Post by mariusms » 01 Jun 2007, 21:30

nu are autiritate asupra fondului. dar ce poate face pe fond, pe dreptul comun? sa ceara constatarea inexistentei dreptului? sa ceara anularea contractului? greu, foarte greu.

jojo

Post by jojo » 01 Jun 2007, 22:49

mariusms wrote: sa ceara constatarea inexistentei dreptului?
Da.
Pentru ca inscrisurile care au stat la baza emiterii ordonantei ce contine somatia de plata, o data ca nu indeplinesc conditiile de validitate cerute de lege, apoi ca nu ne sunt opozabile.
Acuma, sper ca niciun jude nu vine sa imi zica despre un raport de expertiza contabila extrajudiciara efectuata de catre o persoana care nu are calitatea de expert (da Msms, stim ca este infractiune :lol: )ne- ar fi opozabila.
Dar poti sa stii?

E greu un pic, da. Si daca pica la un jude rigid, e si mai greu.
Vedem si va spun.

kinga

Post by kinga » 02 Jun 2007, 06:58

AHO wrote:

apoi, nu primi recomandata ca, daca nu are confirmarea , nu-si investeste sau, daca investeste, faci contestatie la executare .
.
eu pe asta nu m-as baza..
La Bucuresti au cerut confirmarea de primire.. la Targu Mures era investita ordonanta , cand am dus confirmarea de primire .....se uitau mirata la mine.... :-D :-D :-D

eu zac Jojo ca nu e imposibil ce vrei sa faci...
doar sa ai noroc la un jude "iluminat" :mrgreen: :mrgreen:

jojo

Post by jojo » 23 Sep 2007, 09:34

kinga wrote:
mariusms wrote:Mi se pare inuman sa nu se aplice cont. in anulare, daca nu exista recurs. Legiuitorul, bineinteles ca a avut in vedere ultimul grad de jurisdictie, care era recursul cand s-a facut codul. In speta este contestatia in anulare. Suntem in civil si merge ubi eadem est ratio ibi eadem sollutio esse debet.
asa vrea sa vad cum functioneaza .. sincer...
:( :( :(

ce zici Jojo, incerci???
Am incercat, ne judecam marti.
partea adversa a depus intampinare prin care solicita admiterea contestatiei in anulare, apreciind ca este admisibila prin prisma prevederilor art. 318/1, fireste rejudecarea cererii in anulare cu consecinta mentinerii ordonantei care contine somatia.
iar cata vreme un mare avocat, cel de pe contra, a apreciat ca fortez imposibilul si prin achiesare a pus si el umarul, imprejurarea ca judele va avea o sclipire de inteligenta si va admite contestatia ori ca, asa cum ne-am obisnuit deja, va refuza sa gandeasca liber si logic...chiar nu mai conteaza.
Important e castigul nepatrimonial din "afacerea" asta, modul de a gandi si pune problema, de a gasi solutii/salvari acolo unde nimeni nu vede nimic.

Marius, nu pot decat sa iti multumesc.

Vai ce patetica mi-s :lol: , dan am pus mult suflet in contestatia asta, iertatimi-ti

mariusms

Post by mariusms » 23 Sep 2007, 13:47

JOJO wrote:
Marius, nu pot decat sa iti multumesc.
Servesc patria! :razz: (asa se spune in armata). Cu placere, Jojonel. :floare:

raduvalenaru

Post by raduvalenaru » 24 Apr 2009, 16:36

Jojo, cum s-a solutionat contestatia in anulare ?
Am o situatie identica..poate ma ajuti! :floare:

Post Reply