abuz?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
ovi_dragomir

abuz?

Post by ovi_dragomir » 22 Apr 2009, 10:31

...ce spuneti?...e valabila clauza prin care un angajator impune intr-un contract de v-c a unui apartament ce se vinde de la soc la angajat la un pret preferential cu obligatia ca angajatul sa pastreze relatiile de munca inca 5 ani de la data incheierii vanzarii?...in caz contrar acesta din urma fiind obligat sa plateasca diferenta intre pretul platit si val de piata a imob?...mersi mult...

demonica

Post by demonica » 22 Apr 2009, 10:59

Au incheiat si act aditional la CM prin care sa se stipuleze ca e valabil pana la data de .. peste cinci ani adica?

In contractul de v-c pretul platit/incasat la data perfectarii contractului este cel la care partile au inteles sa se incheie tranzactia imobiliara. Obligarea angajatului la a mai presta in continuare inca 5 ani cred ca e exagerata si putin abuziva, dar ma rog e parerea mea.
Cred ca odata incheiata tranzactia imobiliara la pretul cert determinat, vanzatorul nu mai poate sa revina si sa ceara un alt pret. Daca angajatul moare in cei 5 ani cere desfacerea contractului de vanz-cump ca nu mai "presteaza mortul"?

kinga

Post by kinga » 22 Apr 2009, 11:11

demonica wrote: Obligarea angajatul la a mai presta in continuare inca 5 ani cred ca e exagerata si putin abuziva, dar ma rog e parerea mea.
Cred ca odata incheiata tranzactia imobiliara la pretul cert determinat, vanzatorul nu mai poate sa revina si sa ceara un alt pret. Daca angajatul moare in cei 5 ani cere desfacerea contractului de vanz-cump ca nu mai "presteaza mortul"?
pai daca angajatul moare... e riscu asumat de angajator :lol: :lol:
acu vorba vine.. aci nu prea suntem pe taramul dreptului munciii
nu ai cum..
in caz de nerespectare a CVC ajungi la instanta de comercial si nu muncii

eu nu vad abuzu... practic, cumparatorul beneficieaza de un pret redus adica nu plateste pretul real, practicat pe piata imobiliara ci beneficieaza de anumite facilitati tocmai pentru ca are calitatea de salariat ..

Ovi..
nu as formula clauza sa suna a obligatie :mrgreen:
as formula ceva gen... pretul s-a stabilit tinand cont de calitatea de salariat al cumparatorului,si este ferm si irevocabil, cu conditia ca cumparatorul sa mentina relatiile de munca cu angajatoru timp de 5 ani.
In ipoteza in care cumparatorul renunta la colaborarea cu vanzatoru, se obliga sa plateasca cu titlu de despagubiri, suamde ... ce reprezinta diferenta intre pretul real si pretul de vanzare cumparare.....
dar.. sa stabilesti si diferenta acu.. la semnare contract...

ovi_dragomir

Post by ovi_dragomir » 22 Apr 2009, 12:07

...nici mie nu-mi suna a ilegalitate insa vroiam sa ma asigur ca nu intra in conflict cu vreo prevedere expresa din legislatia muncii... :floare: ...

agenda

Post by agenda » 22 Apr 2009, 12:18

si daca refuza sa incheie astfel contractul? nu mai incheiati vanzarea?

kinga

Post by kinga » 22 Apr 2009, 13:15

agenda wrote:si daca refuza sa incheie astfel contractul? nu mai incheiati vanzarea?
probabil ca incheie contractu dar nu la pretul redus... :lol: :lol:

agenda

Post by agenda » 22 Apr 2009, 13:32

pai ma gandeam ca a dobandit dreptul la acel pret preferential datorita unor motive anume... care nu reprezinta acea obligatie de 5 ani...

Post Reply