dnaccorde

well, think about it!Johei wrote:nu stiu cum ii spune la avatar!
Tocmai ce am spus ca vorbeam de o singura familie, rezultata dintr-o casatorie.Johei wrote:
Iar obligatia de intretinere poate exista (strict teoretic) si fata de zece soti.... din casatorii ulterioare! Toate casatoriile fiind perfect valabile!
Insa este evident ca si aici tot o singura infractiune va fi, ca doar valoarea sociala ocrotita este familia!
Asteptam mai multe reactii pro si contra si nu veneau. Mi-ar fi placut sa citesc mai multe opinii privitor la speta. Chiar au fost bine-venite incurajarile si m-ar fi bucurat daca ar fi fost urmate si de ceva rezultate. Nu trebuie sa luati orice afirmatie ca fiind un atac la persoana.mariusms wrote:L-am incurajat pe Scar, pentru ca mi-a placut cum incepuse sa argumenteze, dar s-a oprit la un moment dat (daca la asta te refereai).mirelle wrote:Ok. Observ ca se fac incurajari...
Nu prea sunt de acord.amitza wrote:eu cred ca ar trebui sa se retina unitate in situatia in care avem o singura hotarare prin care se stabileste o obligatie de intretinere, chiar daca aceasta obligatie se refera la mai multe persoane, intrucat exista atatea infractiuni, cate persoane vatamate sunt numai in situatia in care avem o infractiune impotriva persoanei, iar daca legiuitorul ar fi vrut o asemenea incadrare, in sensul concursului, ar fi asezat abandonul in randul infractiunilor contra persoanei.
daca ulterior, la un anumit interval de timp, apare o noua hotarare , consider ca ar trebui sa se retina concurs, pentru ca nu cred ca poate sa subziste rezolutia infractionala initiala.
pentru a face o paralela, spre exemplu , in cazul savarsirii unei infractiuni de furt, chiar daca avem mai multe persoane pagubite, vom avea o singura infractiune de furt, dar daca ulterior , dupa 3 luni , in baza unei rezolutii infractionale noi, autorul savarseste un nou furt, aceasta infractiune av intra in concurs cu cea anterioara, asta numai daca nu se dovedeste ca a existat o rezolutie infarcionala unica, ce a stat la baza savarsirii celor doua fapte.
parerea mea, nu am citit in niciun tratat, ca sa nu ma intrebati mai tarziu.
Paşte Fericit!!!
Users browsing this forum: No registered users and 26 guests