Distrugere bunuri

Discutii privind procedura civila
Post Reply
keeekeeess

Distrugere bunuri

Post by keeekeeess » 22 Apr 2009, 05:03

La o petrecere la mine acasa o persoana gandindu-se sa faca o ngluman mi-a bagat telefonul in cuptorul cu microunde si a dat drumul la cuptor. Telefonul nu mai merge deloc. Am stabilit cu el sa-mi dea 50% din valoarea lui (adica 150 de lei) si vad ca incepe sa scada din valoare, ba ma amana, etc. Pana acuma nu mi-a dat nici un ban.

Pe mine mai mult ma deranjeaza ca mi-a stricat telefonul intentionat (nu l-a scapat din greseala pe jos ca sa zicem ca nu o vrut) si acuma ma lungeste cu banii, ba ca o sa mi-l repare, prostii dinastea sa traga de timp. Un telefon bombardat cu microunde are toate circuitele arse, nu are nici o sansa sa fie reparat. Mi l-a cerut sa-l duca la un prieten care nse pricepen dar nu i l-am dat.

Intrebarea mea este daca primeste o amenda pentru distrugeri de bunuri in cazul in care fac o plangere la politie si daca ma pot folosi de ea sa-l amenint ca-l dau si in judecata.

Stiu ca nu sunt multi bani, dar ma enerveaza la culme ca a putut sa faca asa ceva si apoi sa aiba tupeul sa nu-mi dea nimic cand amandoi stim ca are de unde plati. La urma urmei in ochii politiei nu conteaza valoarea unui bun, nu? Am vreo 5 martori, dar nu as vrea sa-i bag si pe ei in chestia asta, decat unul singur care a zis ca nu-i nici o problema daca merg la politie si vine sa dea declaratii; E posibil ca politistul sa puna declaratia pe un teanc si sa fie totul rezolvat in 5-6 luni? Dpdv a meu e un caz simplu cu martori doar de partea mea.

Legal sunt indreptatit sa-i cer valoarea unui telefon nou? Daca tot ma poarta pe drumuri si nu se tine de cuvant, nu am de ce sa ma tin si eu de cuvant si sa-i cer cat am stabilit.

Post Reply