Cum o denumesc?

Discutii privind procedura civila
DanyT

Cum o denumesc?

Post by DanyT » 14 Apr 2009, 17:26

Trebuie sa depun in termen de 5 zile lista cu martori. La termenul precedent s-a incuviintat administrarea dovezilor.
Nu stiu cum sa denumesc aceasta adresa prin care depun numele martorilor !
Nota de probe?

miri

Post by miri » 14 Apr 2009, 17:39

da

miri

Post by miri » 14 Apr 2009, 17:39

da

himera

Post by himera » 14 Apr 2009, 19:28

eu ii zic lista cu martori

bobocel

Post by bobocel » 14 Apr 2009, 19:32

eu ... la fel ca himera :)

paisie

Post by paisie » 14 Apr 2009, 20:24

subscriu lista cu martori

KKK

Post by KKK » 14 Apr 2009, 20:30

eu zic s-o denumesti - "Lista fraierilor ce i-am convins sa depuna marturie pt. mine".

PS: instanta nu e tinuta de terminologie. asa ca efectul va fi acelasi indiferent de denumirea purtata.

scar

Post by scar » 14 Apr 2009, 23:07

"Lista fraierilor ce i-am convins sa depuna marturie pt. mine" - ca asa mi a spus mie un baiat...asta ca tot nu se tine seama de nimic.

unde se vorbeste de lista cu martori in codul de procedura civila? apropos...domnul KKK.

Acest procedeu cu lista vi se pare tocmai legal?

in conditiile in care incheierea de incuviintare trebuie sa cuprinda numele martorului, adresa si ceea ce se doreste a se dovedi cu acesta? spre ex.

inseamna ca in cazul tau Dany...instanta a incuviintat proba orbeste...

KKK

Post by KKK » 14 Apr 2009, 23:31

poate e un caz din art.138 cand se depune lista ulterior.

PS: eu nu stiu cum te poti abtine sa nu sari asa putin la gatul meu :-D

scar

Post by scar » 14 Apr 2009, 23:51

pai ... e foarte simplu...sunt genul de om nesuferit ... ca si tine.

Stii cum faci tu? vezi pe unul ca spune ceva, mai scrie un altul sa zicem, tu te uiti, tragi aer pe nari tare...si zici...ce zici tu.
Asta e sigur. Iti place sa bagi fitile, sa ataci, sa te ataci. Esti ca la o cursa de moto gp.

Ps. Daca ai ocazia sa faci rost de incheieri lucrate de cei de la Scoala de grefieri...pe probe sau pe ce vrei tu...arunca o privire si ai sa vezi niste chestii foarte faine pe proceduri. Eu am ramas masca. Sunt acolo neste omuleti care ne cam fac de cacao. Sincer iti spun. aia daca scriu de lista...au pus o. Formatorii alora "nu pot" cu lista.
Art. 138 nu vorbeste despre asa ceva.
In plus e stupid sa discuti pe incuviintarea probelor si sa depui o lista ulterior prin care arati instantei ce vrei. Nu? nu am cartea de Tabarca unde sunt acum...dar parca si pe acolo am citit ceva.

Apropos si fara nici o legatura: ai vazut incheierea pe luarea masurii arestarii preventive a lui Gigi si compania? Ai vazut cum este lucrata?

KKK

Post by KKK » 15 Apr 2009, 00:01

art.186 al.2. In cazurile prevazute de art. 138 pct. 2 si 4, lista martorilor se va depune, sub pedeapsa decaderii, in termen de 5 zile de la incuviintare.
de aceea iti spuneam ca poate se afla pe situatia de exceptia de propuneri de martori pe 138.

se intampla sa cunosc niste grefieri ce au terminat la SNG. o sa-i intreb.

PS: m-am uitat incheierea aia dar nu am avut rabdarea sa o citesc prea departe. nu ma pasioneaza asa mult penalul.
care sunt observatiile tale pe ea?

himera

Post by himera » 15 Apr 2009, 00:02

Intradevar nu scrie nicaieri in cod de vreo lista cu martori - dar in practica multe prevederi legale au fost distorsionate. Nu am crezut ca se poate asa ceva, dar asa este nu tot ce invatam in teorie se si aplica in practica. Si am observat, ca in practica se mai obisnuieste sa se solicite proba cu martori iar lista sa fie depusa in 24 ore - 5 zile (si nu s-a opus instanta).
Iar eu de fiecare data cand propun martori depun o lista cu martori. Folosul practic este evident. Daca propun 5 martori, nu este mai folositor sa depun lista, decat sa incep sa ii citesc in sedinta publica numele si adresa fiecaruia (dar daca suntem 2,3,4 parati incepem toti sa spunem pe nume de martori si adrese).

scar

Post by scar » 15 Apr 2009, 00:35

da ... nevoia reiese din dezbateri...adica discutam si deodata...asa si pe dincolo ne vine de niste martori.

Insa in faza aia de incuviintarea, clasica ca sa spun asa...lista mi se pare aiurea, mai ales ca art. 168 spune ce spune. Nu gasesc la ora asta ce am citit. Ceva am citit. si mi se pare ca e destul de logic.
Ideea mea era ca la noi incuviintarea de probe se face cam aiurea, iar nu cum ar trebui: cu martorul x doresc aia, cu y ailalta...si lista este regula.

Incheierea lui Gigi...am vrut doar sa spun ca e facuta foarte frumos (profesionist), cuprinde exact ce trebuie, cuvantul dat in ordine, asa pe roij, pe cand in alte incheieri de genul ... vedem ce vedem.
nici eu nu ma dau in vant dupa materia lu peste: penalul.

KKK

Post by KKK » 15 Apr 2009, 00:53

se intampla sa stiu cate ceva despre judecatoarea aia.
ar fi isteata. asa se aude ...
m-am mirat cand am vazut ca incheierea are 30 de pagini. totusi, ma asteptam sa fie ca la carte facuta avand in vedere ca au pledat 14 avocati printre care mateut si dancu.

scar

Post by scar » 15 Apr 2009, 01:24

eu ma refer nu la fondul arestarii ci la forma incheierii, la cum se reflecta respectarea procedurii pas cu pas in acea incheiere.

E pres la sect 1, si formator la inm. si a vrut la sefia inm. si e divortata si un pic cam isterica.

asta ai auzit?

Post Reply