neindeplinirea procedurii concilierii directe

Discutii privind procedura civila
machedon

Post by machedon » 07 Apr 2009, 23:19

si nu uita sa invoci exceptia de neconstitutionalitate a OG.5 , dupa ce se intoarce de la CC il iei pe reprezentantlul legal al societatii pe care o reprezinti sa se inscrie in fals cu privire la semnatura de pe factura sau pe contract, suspenzi si se trimite la parchet si mai gasim noi si alte chestii procedurale. Chiar este tupeist creditorul asta,sa isi ceara banii !!!.

KKK

Post by KKK » 08 Apr 2009, 00:00

eu zic sa invoce nulitatea contractului pentru violenta. s-a uitat urat portarul la Cleo atunci cand s-a semnat contractul.

cleo27ro

Post by cleo27ro » 08 Apr 2009, 07:42

:-D :-D :-D
Doamne....si eu credeam ca eu is nebuna...!
Nu stiu inca ce metoda voi aplica, sunt total dezorientata temporo-spatial...dan am inceput sa rad de dimineatza...O fi bine :roll: ?...

scar

Post by scar » 08 Apr 2009, 10:08

Cleo27ro wrote::-D :-D :-D
Doamne....si eu credeam ca eu is nebuna...!
Nu stiu inca ce metoda voi aplica, sunt total dezorientata temporo-spatial...dan am inceput sa rad de dimineatza...O fi bine :roll: ?...
Auzi...si eu m-am aflat de multe ori in situatii asemanatoare cu a ta...si o sa mai fiu de o mie de ori de aici inainte.
Eu rad ca proasta in targ, nu ma pot abtine sub nici o forma. Bineinteles, superstresat, de altfel.
Si ma trec fiori reci pe spate cand stiu ca nu e bine sa rad.
La mine intotdeaua se confirma chestia asta: din ras dai in plans. In situatii din astea...intotdeauna iese cum nu se poate mai rau. Dar tot nu ma pot abtine din ras. Sunt prea nervos. Apoi la finalul zilei, fiind foarte ofticos de fel, imi vin niste superdraci.

Ideea e ca trebuie sa faci haz de necaz, dar sa incerci un pic sa te si controlezi. Cu aia acolo, nu cu noi aici. Ca aici e misto sa te vedem asa.

Cat priveste ideea cu exceptia de neconstitutionalitate, daca e sa discutama ca niste maestri in amanari recuzari si stramutari, mie nu mi se pare ca tine.

Pentru ca instanta nu este obligata sa suspende cauza. Ea poate respinge aceasta cerere.
Inainte era obligatorie suspendarea, insa acum, din 2001 vreau sa spun, nu mai e.

Nici aia cu inscrierea in fals nu tine, pentru ca poti ajunge sa raspunzi penal. Deci cel care se inscrie in fals poate ajunge pana la urma sa raspunda penal.

Poate numai daca stii ca judecatoul respectiv e habarnist si va face niste greseli de procedura...sa folosesti asta mai departe in proces. Altfel...nu stiu ce sa spun, insa eu nu te sfatuiesc. Te bate patronul apoi. Oricum ti-ar trebui o anume procura, e mai aiurea.

Dar vad ca voi nu luati in seama art. 149 C.proc.civ.

Ce parere aveti despre el?

KKK alias Dacos, bobocel si restul? ce spuneti de acest articol?

Cum comentati?

Stiu ca pare aiurea, dar sa fim seriosi, niciodata nu o sa ajungem in rai. Ne trebuie motive ca sa putem trage mata de coada. Nu?

La treaba cu gaura in citatie...o sa se sesizeze grefierul mai ales daca ii si spuneti inainte de a parasi sala si a-i lasa dosarul dat la bara.

vulpacris

Post by vulpacris » 08 Apr 2009, 10:49

149 c.pr.civ. merge raportat la 13 din L.304/2004 si sa ceara si inregistrarea audio a sedintei.
Nu se respinge ... si asta din experienta... nu teoretic doar.
Unde mai pui ca si judecatorul nu se mai lasa pe tanjeala daca stie ca se inregistreaza audio si nu mai spune prostii. :-D
:cafea:

machedon

Post by machedon » 08 Apr 2009, 11:40

Nu cred ca tine cu inregistrarea audio in civil dar, poate sa isi ascunda un reportofon sub roba, inregistreaza dezbaterile, dupa care trimite caseta la CSM sa vada si aia cum i-a fost incalcat dreptul la aparare.

agenda

Post by agenda » 08 Apr 2009, 11:45

machedon wrote:Nu cred ca tine cu inregistrarea audio in civil dar, poate sa isi ascunda un reportofon sub roba, inregistreaza dezbaterile, dupa care trimite caseta la CSM sa vada si aia cum i-a fost incalcat dreptul la aparare.
nop
- Regulament de ordine interioara al instantelor judecatoresti, aprobat prin Hotararea nr. 387/2005

alineat 7 din art. 104: Fotografierea, filmarea sau înregistrarea în sala de şedinţă se fac numai cu aprobarea preşedintelui completului.

scar

Post by scar » 08 Apr 2009, 12:21

Ati denaturat intrebarea mea si ma suparati.

La faza cu reportofonul agenda are dreptate. Asa e.

Tu nu umbli prin instanta m?

Intrebarea mea era vizavi de art. 149 care se refera la cu totul altceva decat inregistrarea sedintei de judecata.

machedon

Post by machedon » 08 Apr 2009, 13:36

faza cu reportofonul a fost evident o gluma, cat priveste solicitarea aplicarea disp. art.149 Cpc , n-am auzit pana acum pe nimeni sa ceara asa ceva cu toate ca fac instanta f. des . Oricum e o idee si un inceput.
Ce se intampla daca partea adversa cere stenograf parte( ca sunt aplicabile disp. referitoare la experti) ???

scar

Post by scar » 08 Apr 2009, 13:45

ce se intampla de obicei in asemenea cazuri. Asta la nivel teoretic.

Ideea e ca nu exista experti stenografi care sa lucreze cu MJ. Adica nu sunt pe lista. Dar ... tocmai asta e frumos.

machedon

Post by machedon » 08 Apr 2009, 13:54

chiar daca nu exista experti stenografi pe lista MJ, pot sa vin cu o personalitate in domeniu(201 alin.3) -sefa cursului de stenografie de la cooperativa Prestarea si instanta este obligata sa imi admita cererea

vulpacris

Post by vulpacris » 08 Apr 2009, 14:32

V-am spus ... din experienta.
Ceri stenografierea pe art.149.
Ti se raspunde ca nu au experti. :mask:
Ceri pe art. 13 L.304/2004 sa fie inregistrata sedinta, sau sa ti se permita sa o inregistrezi tu, care esti parte in proces, si nu un ziarist, la care se aplica articolul citat din regulament. :grin:
99% din cazuri se amana si la termenul urmator se inregistreaza sedinta si ti se da o transcriere, si o copie a cd-ului (daca ceri si asta), 1% se suspenda sedinta si se muta in sala in care exista tehnica necesara (la penal).
oricum, inregistrarea audio si video a sedintelor trebuia sa inceapa din 01.01.2007 dar s-a prorogat termenul, consecutiv, pana la 01.01.2010, pe motiv ca nu exista tehnica necesara. :-D

agenda

Post by agenda » 08 Apr 2009, 14:44

vulpacris wrote:V-am spus ... din experienta.
Ceri stenografierea pe art.149.
Ti se raspunde ca nu au experti. :mask:
Ceri pe art. 13 L.304/2004 sa fie inregistrata sedinta, sau sa ti se permita sa o inregistrezi tu, care esti parte in proces, si nu un ziarist, la care se aplica articolul citat din regulament. :grin:
99% din cazuri se amana si la termenul urmator se inregistreaza sedinta si ti se da o transcriere, si o copie a cd-ului (daca ceri si asta), 1% se suspenda sedinta si se muta in sala in care exista tehnica necesara (la penal).
oricum, inregistrarea audio si video a sedintelor trebuia sa inceapa din 01.01.2007 dar s-a prorogat termenul, consecutiv, pana la 01.01.2010, pe motiv ca nu exista tehnica necesara. :-D
pai daca tie ca parte nu ti se aplica regulamentul la ce sa mai ceri permisiune? :lol:

da direct drumul la camera...dar pe fata nu ca vulpea! :-P

Post Reply