copie act
Pentru a obtine copii de pe actele dintr-un dosar penal trebuie sa fiti parte in acel proces sau reprezentant al vreunei parti. Adresati-va arhivei penale corespunzatoare instantei pe rolul careia se afla dosarul si veti primi acolo toate informatiile cautate. Atentie: trebuie sa va duceti la instanta unde se afla dosarul in momentul actual , si nu la instanta pe rolul careia a inceput procesul. Ex: daca s-a judecat in prima instanta la judecatorie, iar in prezent dosarul de afla la tribunal pentru judecarea apelului, adresati-va arhivei penale de la tribunal, ca sa poata sa vi se dea acele copii.
Mergeți la Arhivă cu buletinul (ca să puteți dovedi că aveți o anume calitate procesuală în procesul respectiv), cereți la sală dosarul, vă notați fila din dosar la care se află documentul pe care-l vreți copie. Faceți apoi o cerere în care precizati numărul dosarului, calitatea dumneavoastră în acel dosar, documentul după care doriți fotocopiere, fila/filele la care se află în dosar și numărul de copii și lăsați cererea la arhivă. De acolo vă duceți la biroul copieri al secției respective, din instanța respectivă și așteptați acolo la coadă să vă fie strigat dosarul, după numărul lui, imediat ce el va ajunge acolo de la arhivă, vi se dă copia, plătiți și gata.
Dacă dosarul este mai vechi și se află deja la beci, nu mai e în arhivă, durează câteva zile, nu vi se poate da copie imediat ce ați depus cererea.
Dacă dosarul este mai vechi și se află deja la beci, nu mai e în arhivă, durează câteva zile, nu vi se poate da copie imediat ce ați depus cererea.
Eu am omis cu intentie aceste explicatii, printre altele ca procedura s-ar putea sa difere un pic de la o instanta la alta. Personal cunosc instante unde se face acea cerere la care faceti dvs referire si aceasta se prezinta personal judecatorului de serviciu din acea zi. Abia dupa aprobare din partea acestuia, se continua procedura mentionata.
Re: copie act
daca nu esti parte in acel dosar vei merge cu partea vatamata sau faptuitorul sau persoanele vatamate la un notar si iti va da procura judiciaraBety wrote:Vreau dintr-un dosar penal copie de pe un act. Ce sfaturi imi dati , cum trebuie sa procedez.
Re: copie act
mă...ce să zicjuristmarius wrote:daca nu esti parte in acel dosar vei merge cu partea vatamata sau faptuitorul sau persoanele vatamate la un notar si iti va da procura judiciara