incredintare minor

Familiei
Post Reply
fluturas

incredintare minor

Post by fluturas » 02 Apr 2009, 16:37

Buna ziua,
As dori sa va relatez o situatie complicata in care se afla o ruda de-a mea si vreau sa stiu daca are sanse sa i se incredinteze copilul in urma divortului. Verisoara mea s-a casatorit in urma cu un an jumatate pentru ca ramasese insarcinata cu actualul sot. Copilul are acum 1 an si 7 luni iar ea a renuntat la serviciu pentru a pleca la tara impreuna cu sotul ei, unde locuiesc impreuna cu familia lui, iar el este cel care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului (pana la 2 ani). Ea detine o garsoniera proprietate personala, unde are toate conditiile decente de a-si creste copilul dar conditia care i s-a pus la incheierea casatoriei este sa locuiasca la tara. Mentionez ca nu se intelege deloc cu parintii lui care o acuza tot timpul ca nu e in stare sa faca nimic, el este violent, uneori bruscheaza si copilul si au un butic la tara unde isi petrece majoritatea timpului si nu se implica mai deloc in cresterea copilului. Ea este acum angajata pe magazinul respectiv, dar nu are nici un drept, nu a iesit din curtea respectiva cu lunile (si nu dispune de conditii proprii de crestere a copilului acolo) si sotul ei interzice orice vizite din partea rudelor ei. Va rog din suflet sa-mi spuneti daca are ceva sanse in incredintarea copilului daca ar solicita divortul si ce ar trebui sa faca in acest sens. Sunt necesari martori, cati anume? Cat ar putea dura acest divort?
Va multumesc anticipat.

mirelle

Post by mirelle » 02 Apr 2009, 18:41

Are toate sansele sa obtina incredintarea minorului. De cele mai multe, ori instanta incredinteaza copilul minor mamei. Sa intenteze divortul si sa ceara custodia.
Ar fi bine insa sa isi angajeze un aparator. Nu trebuie sa va sperie. Sfatul de a-si angaja un avocat nu are legatura cu faptul ca ar putea pierde procesul, cat ca, de cele mai multe ori , partile nu stiu ce pasi trebuie urmati intr-un proces.

miri

Post by miri » 02 Apr 2009, 19:45

Subscriu la parerea mirelle-i,nu pierde doar ruda dvs.tolerand aceste mizerii,din partea unui mitocan (din descriere misogin),chiar micutul este cel mai afectat de acest climat,ruda dvs.unde ar trai langa mama in liniste sau langa ambii parinti in teroare nestiind cand va izbucni un scandal.chiar daca este mic,constientizeaza faptele inconjuratoare.

croc

Post by croc » 03 Apr 2009, 13:10

sustin sfatul de a plecat dintr-un astfel de mediu; daca mai sta mult chiar ca nu va mai avea sanse sa-i fie incredintat minorul.

cat priveste incredintarea minorului la acest moment nu sunt de acord cu opinia cf careia i se va incredinta 100% minorul.

daca are garsoniera e f bine, trebuie insa sa dovedeasca instantei ca are cu ce sa-l intretina pe copil; ca sa aiba cu ce sa-l intretina are nevoie de un serviciu, ca sa-si ia un serviciu are nevoie de cineva care sa stea cu copilul; are rude care pot sta cu copilul ? daca da cine? daca nu, are bani de bona? ce fel de serviciu si-ar putea lua?

nu va fi chiar usor sa obtina incredintarea copilului, dar, daca mai sta in mediul acela, odata cu inaintarea in varsta i se dimineaza sansele de a-si gasi un loc de munca, copilul creste, deci cresc si nevoile lui, plus ca este un mediu nesanatos pentru ea si copilul ei :floare:

Post Reply