un sfat..daca se poate

Familiei
Post Reply
elyada

un sfat..daca se poate

Post by elyada » 27 Mar 2009, 15:12

:( locuiesc in prezent cu familia compusa din 4 membrii,eu,sotul si copii majori (baiat 22 ani si fata 19 ani),sunt casatorita din 1987,baiatul este din prima casatorie,in anul 1996 ne-am mutat intr-un apartament,intr-o vila,de 3 camere,bucatarie si toaleta(insemnind vasul de toaleta si chiuveta),cu chirie de stat,in timp,am adus un pic de modificari,bucataria a devenit,baie normala,iar in sufragerie,am amenajat si spatiu pentru bucatarie,in aces fel,sufrageria a devenit spatiu comun.Acum vine problema,in aceasta luna,am depus cerere de divort,un divort de comun acord,care are termen pe data de 02.04.09,intrebarea mea este,care sunt pasii de urmat sau daca am vreo sansa pentru al evacua pe sotul meu,in conditia in care eu sunt titular de contract,iar el tolerat,in conditiile de spatiu pe care vi l-am precizat,cand si cum ar trebuii sa procedez,in cazul in care sunt sanse.Am rugamintea sa imi explicati mai pe intelesul unui om care nu are habar de legi.
Schimbul a fost facut cu mama mea,dar intre timp,ea a iesit din contract,iar eu am devenit titular.Chiar si asa,tin sa va aduc la cunostinta ca,casa este revendicata prin notificare.
va multumesc anticipat celor care ma pot ajuta si va doresc din suflet numai bine.

himera

Post by himera » 27 Mar 2009, 21:30

daca dumneavoastra sunteti titulara contractului, dansul este doar tolerat - ar trebui sa plece in momentul in care ii solicitati verbal fara a intervenii instanta.

elyada

Post by elyada » 27 Mar 2009, 22:53

Multumesc mult pentru raspuns,asa am considerat si eu ca ar fi normal(dar ce mai este normal in ziua de azi)dar nu vrea sa plece de buna voie,pe motiv ca nu are unde sa se duca si ca aici a bagat el banii din salariu si ca merita sa stea.ce bine ar fi fost sa vrea,dar din pacate....pe cale verbala,nu am nici o sansa.

accesio

Post by accesio » 17 Apr 2009, 20:47

elyada, io am inteles ca tu si sotul tau stati cu chirie, divortati de comun acord si nu aveti copii minori.
faptul ca esti titulara contractului de inchiriere nu-l transforma/nu l-a transformat pe sotul tau in tolerat.are acelasi drept de a locui acolo ca si tine.
daca nu va intelegeti, va hotari instanta, folosindu-se de criterii ca:cine are mai multa nevoie de locuinta, departare de locul de munca, varsta, starea sanatatii, probleme/greutati familiale sau alte aspecte deosebite, specifice.
daca sunteti la fel de indreptatiti sa folositi imobilul si nu poate fi impartit convenabil pt. folosinta, atribuirea este mai indreptatita catre sotul mai putin vinovat de desfacerea casatoriei.deci ar fi fost un avantaj, sub acest aspect, sa fi fost un divort din care sa rezulte ca e mai vinovat decat tine.dar daca nu e, nu e si gata.daca pana la finalizarea divortului nu picati de acord, ceri in instanta, ulterior, rezolvarea chestiunii locuintei.
faptul ca, desi majori, copiii au nevoie de ingrijire continua-mancare, spalat, calcat-in ideea ca sunt studenti sau prinsi in vreo forma de invatamant, ar putea fi un aspect care sa te avantajeze.
de evacuat acum nici nu se pune problema.

elyada

Post by elyada » 17 Apr 2009, 21:08

accesio wrote:elyada, io am inteles ca tu si sotul tau stati cu chirie, divortati de comun acord si nu aveti copii minori.
faptul ca esti titulara contractului de inchiriere nu-l transforma/nu l-a transformat pe sotul tau in tolerat.are acelasi drept de a locui acolo ca si tine.
daca nu va intelegeti, va hotari instanta, folosindu-se de criterii ca:cine are mai multa nevoie de locuinta, departare de locul de munca, varsta, starea sanatatii, probleme/greutati familiale sau alte aspecte deosebite, specifice.
daca sunteti la fel de indreptatiti sa folositi imobilul si nu poate fi impartit convenabil pt. folosinta, atribuirea este mai indreptatita catre sotul mai putin vinovat de desfacerea casatoriei.deci ar fi fost un avantaj, sub acest aspect, sa fi fost un divort din care sa rezulte ca e mai vinovat decat tine.dar daca nu e, nu e si gata.daca pana la finalizarea divortului nu picati de acord, ceri in instanta, ulterior, rezolvarea chestiunii locuintei.
faptul ca, desi majori, copiii au nevoie de ingrijire continua-mancare, spalat, calcat-in ideea ca sunt studenti sau prinsi in vreo forma de invatamant, ar putea fi un aspect care sa te avantajeze.
de evacuat acum nici nu se pune problema.
multumesc din suflet pentru raspuns,ieri am avut infatisare,problema era ca nu vroia sa fie de acord cu divortul de comun acord,daca nu,i se asigura o camera,am facut asta printr-o tranzactie,ca sa se termine o data,a ramas in pronuntare,iar cei de la icral,cred ca vor tine cont de ea,desii speram sa plece de buna voie,dar asa sunt unii,se agata ca niste capuse,iar legea le permite sa se bucure de munca altora,acum asta este.SARBATORI FERICITE CU SPERANTA CA LUMINA INVIERII VA VA LUMINA CALEA PENTRU A APARA PE CEI CE AU NEVOIE.

accesio

Post by accesio » 17 Apr 2009, 21:20

cu placere :)

Post Reply