Intr-o seara cand am plecat de la club, grupul nostru s-a incaierat cu alt grup, un prieten a lovit un baiat din celalalt grup, si i-a zgariat arcada.A primit amenda de 2000 ron. 1000 ron pentru vatamare corporala si 1000 pentru deranjarea linistii publice.Vatamatul a depus plangere la politie.
Ce ar putea patii prietenul meu in cel mai rau caz? Primeste amenda penala?? pentru ca eu stiu ca dupa 20 zile de spitalizare cu certificat de la IML poate fi incadrat la vatamare corporala.
multumesc,
lovire sau vatamare corporala?
bag seama ca "a primit amenda", inseamna ca i s-a incheiat un proces-verbal de catre politisti..pentru 2 contraventii.. ar fi un concurs de contraventii, din care una s-ar numi cum zici, deranjarea linistii publice.. in nici un caz a doua contraventie nu se poate numi vatamare.. a fost sanctionat pentru altceva(poate scandal), in total 2 amenzi=2000 lei. |Lovirea sau vatamarea corporala, fapte prevazute de codul penal, indiferente de numarul de zile de ingrijiri medicale, se pedepsesc conform Codului Penal, pana la pedeapsa inchisorii, inclusiv. Asa ca n-au de-a face una cu alta, pedeapsa contraventionala si cea penala. Prima, pentru care a fost sanctionat prietenul tau, chiar constituie o proba pentru cea de-a doua(ca a avut loc intr-adevar incidentul, ca prietenul tau a fost implicat in conflict).
Mai este o situatie...daca politistul a scris in p.v cu amenda de 2000 lei ca x l-a lovit pe y, cum spui tu, adica a aplicat o sanctiune contraventionala pentru o fapta penala(lovire), si tinand cont ca nu se pot aplica doua sanctiuni pentru aceeasi fapta, se intampla urmatoarele: p.v se anuleaza in parte, in instanta, procesul penal pentru infr de lovire isi continua cursul, politistul va fi tras la raspundere pt abuz in serviciu..pedeapsa pe care o poate lua prietenul tau, dupa cele zise de tine ar fi cam o amenda penala..ASA CRED IO
Mai este o situatie...daca politistul a scris in p.v cu amenda de 2000 lei ca x l-a lovit pe y, cum spui tu, adica a aplicat o sanctiune contraventionala pentru o fapta penala(lovire), si tinand cont ca nu se pot aplica doua sanctiuni pentru aceeasi fapta, se intampla urmatoarele: p.v se anuleaza in parte, in instanta, procesul penal pentru infr de lovire isi continua cursul, politistul va fi tras la raspundere pt abuz in serviciu..pedeapsa pe care o poate lua prietenul tau, dupa cele zise de tine ar fi cam o amenda penala..ASA CRED IO