Acte privind mostenirea

Discutii privind procedura civila
Post Reply
annmaria28

Acte privind mostenirea

Post by annmaria28 » 17 Mar 2009, 16:00

Buna ziua,

Tatal meu a murit in urma cu 6 luni. A fost divortat de mama si a locuit intr-o garsoniera de serviciu in Orsova timp de 15 ani. Am aflat ca exista o mostenire - un teren in Bucuresti din partea parintilor tatalui meu, bunicilor (actul de vanzare-cumparare este pe numele lor). Bunica avea domiciliu in satul Grivita, judetul Ilfov (ea a murit devreme, bunicul recasatorindu-se intre timp), iar bunicul in Buzau. Mentionez ca toti sunt decedati. Noi suntem 3 copii si locuim in Tulcea. Intrebarea mea este: Care sunt etapele mergatoare pentru a putea ajunge la dezbaterea mostenirii? Unde trebuie sa mergem si ce acte ne trebuiesc?
Mentionez ca din prima casatorie a parinitilor tatalui meu au rezultat doi copii, iar din a doua inca un copil. Doar tatal meu nu mai este in viata.

himera

Post by himera » 18 Mar 2009, 00:20

Rapid, dar Rapid deplasativa la un notar si dati o declaratie de acceptare a mostenirii sub beneficiu de inventar - si restul stie el ca sa faca, dar rapid sa mergeti la un notar din zona de domiciliu al tatalui dumneavoastra.
Pt ca de la data decesului in termen de 6 luni se poate accepta succesiunea.
Ati facut cumva pana acum vreun act prin care de exemplu ati VANDUT ceva din patrimoniul tatalui?

Post Reply