cercetare disciplinara

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
claudiak

cercetare disciplinara

Post by claudiak » 09 Feb 2009, 18:41

buna,
este posibilia declansarea procedurii de cerecetare disciplinara daca angajatul nu a anuntat angajatorul de modificarea adresei domicilului? multumesc.

ellinia

Post by ellinia » 15 Mar 2009, 11:32

Si eu ma confrunt cu o problema de genul acesta. Am initiat cercetarea disciplinara, am convocat salariatul, i-am trimis convocarea prin posta cu confirmare de primire, la adresa din buletin. Aflu insa ca el de fapt nu mai locuieste demult la adresa respectiva, nu se prezinta la convocare ca nu stie de ea, i se desface contractul de munca disciplinar, i se trimite decizia prin posta la aceeasi adresa, bineinteles plicul se va intoarce cu destinatar necunoscut. Si in tot acest timp el nu stie nimic. Este legal? De fapt, este de datoria angajatului a comunice angajatorului adresa noua in caz ca-si schimba domiciliu? Sau angajatorul trebuie sa ceara periodic copii dupa buletine ptr a vedea eventualele schimbari.
Multumesc.

himera

Post by himera » 15 Mar 2009, 11:43

De ce nu il chemati pe angajat, doar lucreaza pt dumneavoastra.
Cand este la servici - chemati-l sus in birou si inmanatii convocarea sub semnatura si s-a rezolvat problema

ellinia

Post by ellinia » 15 Mar 2009, 11:53

Problema este ca nu mai lucreaza de luna trecuta. Fiind firma de constructii, multi dintre muncitori mai beau, mai pleca si mai uita sa vina inapoi, etc. Persoana in cauza nu s-a mai prezentat la serviciu de la o anumita data, inainte avand cateva zile cand a venit in stare de ebrietate, a facut scandal, etc. Urmeaza sa vina sa-si ia lichidarea, nici nu stie ca a fost dat afara, banuiesc ca e constient ca firma nu a stat cu mainile in san.

himera

Post by himera » 15 Mar 2009, 11:57

Ati trimis convocarea la domiciliul din buletin?
Daca da problema lui ca si-a schimbat domiciliul fara sa va notifice

ellinia

Post by ellinia » 15 Mar 2009, 12:07

Asa ma gandeam si eu, dar vroiam sa fiu sigura. Ar trebui totusi sa cer salariatilor copii dupa buletine pentru acrualizarea datelor.
Multumesc de raspuns.

demonica

Post by demonica » 15 Mar 2009, 17:57

Conform actelor detinute de angajator e valabila procedura de cercetare prealabila comunicata la domiciliul din buletin.
mai mult cei de la ITM sunt interesati daca in continutul cercetarii si ulterior in continutul deciziei de desfacere deiciplinara a CIM s-au metionat toate datele socilitate de codul muncii si daca aceste acte s-au trimis cu posta cu confirmare de primire in termenul legal.
Daca in decizia de desfacere a contractului de munca sunt toate elementele solicitate, si mai cu seama ca poate face contestatie in 30 zile la tribunal cei de la ITM in termenul de 5 zile de la emitere in cazul in care se prezinta angajatorul la ghiseu primesc actele si opereaza ca atare.

ellinia

Post by ellinia » 16 Mar 2009, 09:55

Multumesc.

Post Reply