Stabilire paternitate / pensie alimentara

Familiei
Post Reply
ancar

Stabilire paternitate / pensie alimentara

Post by ancar » 09 Mar 2009, 10:00

Buna,

sunt mama unui copil de aproape un an, conceput cu un cetatean israelian, fara sa fim casatoriti. Problema este ca el a disparut, nici nu stie cum arata copilul. Nici nu stiu in ce tara e acum, deci situatia e grava rau.

El imi imputa faptul ca, el stie sigur ca am avut "alti prieteni" in timp ce eu eram in Romania, iar el in strainatate si ca are dovezi. Prin urmare, presupune ca nu e al lui copilul. Dar nu e asa, cand l-am conceput, eram impreuna in straintatate, o perioada de cam 2 luni. Si am toate motivele sa fiu sigura ca e al lui.

Ce ma sfatuiti? Ce pot sa fac pentru demonstrarea paternitatii si obtinerea pensiei alimentare? De el nu pot sa dau? Ce procent ar fi din venit? El e divortat si mai are 3 copii majori? Este reconoscuta hotararea judecatoreasca din tara noastra - daca vom ajunge la asa ceva - si in Israel?

Multumesc.

johei

Post by johei » 09 Mar 2009, 15:58

Prima data trebuie stabilita paternitatea.
Actiunea o poate introduce mama; se prescrie in termen de 1 an de la nasterea copilului.
Impreuna cu aceasta actiune se poate cere si stabilirea pensiei de intretinere.
Problema: citarea tatalui in conditiile in care habar n-aveti unde se afla...

Abia dupa ce ati stabilit paternitatea si a fost fixata si o pensie de intretinere urmeaza problema executarii... in Israel sau unde s-o afla tatal.

ancar

Post by ancar » 09 Mar 2009, 17:27

Va multumesc pentru raspuns. Insa, am vreo sansa sa se stabileasca paternitatea daca nu il gasim? Plus ca el e cetatean strain. Se suspune el legilor noastre? Nu cred....

Post Reply