Discutii privind procedura civila
-
raduvalenaru
Imi poate spune cineva daca intro plangere contraventionala reclamantul isi poate alege domiciliul procesual cu aratarea persoanei care va primi actele de procedura ?
Daca da, se poate face asa ceva pana la primul termen ? Prin plangerea contraventionala a fost indicata adresa de domiciliu a reclamantului dar...va fi mai tot timpul plecat..si a cerut in lipsa. Este posibil si legal sa faca asa ceva?
Multam.

-
jojo
Da.
-
raduvalenaru
Multam si bine ai revenit!
Mie personal imi era dor de tine! :)
-
jojo
Cu mare drag (con)frate Radu.
Ms si eu pt o vorba buna!

-
ignite
vezi si art. 98 C.proc.civ.
-
raduvalenaru
Da, le vad, doar ca eu intrebam de alegerea domiciliului procesual si nu de schimbarea lui! E o diferenta, nu?
-
ignite
"Prin plangerea contraventionala a fost indicata adresa de domiciliu a reclamantului, dar...va fi mai tot timpul plecat..si a cerut in lipsa."
una la mana: eu ti am spus sa vezi si dispozitiile acelui articol. te deranjeaza chestia asta?
doi la mana: daca alegi ceva printr un act initial si apoi vrei sa alegi altceva printr un alt act ... cum se cheama?
eu doar ti am recomandat sa vezi si dispozitiile acelui articol... si nu am facut o degeaba...pentru ca am vazut o astfel de abordare in sala de judecata.
Sau te deranjeaza cand cineva te ajuta?
acea plangere contraventionala fiind deja depusa...a fost comunicata... sau se va comunica ... si acolo apare un domiciliu de fapt sau de drept... care e procesual. Daca tu alegi altul...nu crezi ca trebuie ca macar prin analogie sa instiintezi instanta si partea adversa...analogie cu disp. art. 98 care nu fac decat sa stabileasca o regula de bun simt?
e gresit sa faci lucrurile cat mai bine?
SI nu trebuie omis ca alegerea se face de catre parte.
-
raduvalenaru
De ce tot timpul crezi ca cineva te ataca?
Eu doar am intrebat: este o diferenta,nu?
Daca aleg ceva prin actul initial, respectiv adresa de domiciliul, apoi vreau sa primesc actele de procedura in alt loc, dar nu mi-am schimbat adresa de domiciliul fiindca nu m-am mutat, se cheama ca imi aleg domiciliul procesual, nu?
Intrebarea mea viza daca pot alege domiciliul procesual pana la primul termen de judecata, desi in actiunea initiala am trecut domiciliul din CI. Atat.
Si evident ca voi face o adresa in acest sens instantei, doar nu o voi tine secret! Tocmai de aia cer ca instanta sa ia act de faptul ca reclamantul isi alege alt domiciliul, si anume cel procesual, pentru a putea fi citat la o adresa unde se pot primi actele de procedura.
Daca nu-i comunic instantei asa ceva, cum pot primi actele de procedura la alta adresa? Nu pot si..nu rezolv nimic daca nu incunostiintez si instanta si partea despre asa ceva!
Eu nu sunt deloc ironic! Ai interpretat gresit!
-
ignite
trebuie sa instiintezi si cealalta parte...asta era ideea...
si trebuie sa depui dovada la dosar...altfel se amana fara nici un temei judecata...pentru ca in cod nu exista acest temei de amanare. Asta daca privim stric lucrurile...si nu aplicam codul propriu al instantei.
de mi se pare ca m ai atacat? nu mi s a parut neaparat...dar a trebuit sa ma asigur...pentru ca sunt multi fuckeri care fac asta. de aci de pe forum.
nu stiu ce sa spun cu alegerea si schimbarea..dar: LA T1 INDICI DOMICILIUL DIN CI SAU DE FAPT, APOI IL ALEGI LA T2 SI APOI...TEORETIC POTI SA L SCHIMBI LA T3?
T reprezentand un anumit momentl... nu neaparat termen procesual...sau moment procesual.
oricum...eu am mi am dat cu parerea...si cred ca macar prin analogie se aplica ce spune art. 98...cum se face instiintarea instantei si a adversarului. adica nu e o chestie doar de forma...acea procedura e ceva ce asigura legalitatea instiintarii, neprejudicierea, ca sa spun asa.