partaj

Discutii privind procedura civila
Post Reply
caramella

partaj

Post by caramella » 24 Feb 2009, 11:37

In expertiza (in domeniul constructii) efectuata intr-un dosar de partaj, expertul nu este obligat sa faca propuneri de partajare potrivit pretentiilor partilor, respectiv potrivit cotelor de contributie a fiecareia dintre parti? ( exista obiective in acest sens)

"Tabelul de miscare parcelara " la rubrica "Situatia viitoare" nu trebuie sa cuprinda modalitatea de partajare potrivit pretentiilor partilor?

Va intreb asta, intrucat desi cota de contributie la formarea masei patrtajabile este de 70/30, respectv 60/40 (pretentiile partilor), expertul a propus ca modalitate de partajare o ontributie egala de 50/50. Astfel, expertul nu trebuie oare sa se conformeze pretentiilor noastre si sa propuna ca modalitate de partajare potrivit coteleor invocate de noi?

Ce norma juridica privind modalitatea de intocmire a expertizelor imi sugerati sa studiez, pentru a stii exact cum sta treaba cu expertizele(atat in domeniu constructii cat si topo), astfel incat daca expertul nu intocmeste corespunzator exepertiza sa stiu cu ce temei legal sa vin in fata sau argumente pertinente?

Va multumesc , ma bazez pe experienta voastra cu expertii ! :floare: :cafea: :floare:

Donkey

partaj

Post by Donkey » 24 Feb 2009, 18:31

Expertul trebuie sa intocmeasca raportul in functie de obiectivele incuviintate de instanta; eu cred ca este suficient sa invoci faptul ca nu a raspuns la obiectiv asa cum i s-a pus in vedere de catre instanta, si va fi obligat sa refaca raportul.

serafim

Post by serafim » 24 Feb 2009, 21:02

fa obiectii la expertiza si arata punctual ce anume ai cerut si la ce nu s-a raspuns.
acesta va fi obligat sa raspunfda la aceste obiectiuni!

caramella

Post by caramella » 26 Feb 2009, 14:33

Multumesc frumos, asa o sa fac ! :cafea: :cafea:

ignite

Post by ignite » 26 Feb 2009, 19:06

pai...ti ai raspuns singura.

ai incheiere de sedinta in care s a dispus efectuarea expertizei, s a desemnat expert si s au fixat acele obiective.

fiind partaj...evident ca in incheiere apare obiectivul mentionat de tine, ca daca ar fi altfel...nu s ar mai povesti.

eu zic asa: cere tu frumos sa refaca raportul de expertiza...ca e pe banii vostri si cere si amendarea expertului pentru ca nu s a conformat dispozitiilor instantei de judecata si pentru ca din culpa sa a fost amanata judecata la un termen de judecata ulterior. Adica s a "lungit" judecata. sa nu mai spun ca ti a provocat si niste daune materiale...sa spunem ca ai avut cheltuieli de transport. si dosarul s a amanat fara alte discutii. nu?

fii vehementa...cere sa se consemneze pozitia ta in incheierea de sedinta...si o sa vezi ce lucrurile de la sine. Ca dupa aia vine porcul si cere si completarea onorariului. adica pe langa cel partial doreste si ceva in plus. si asa ii dai si peste bot iccp pretentia asta.

Post Reply