contr.vanzare cu pret derizoriu
contr.vanzare cu pret derizoriu
Buna ziua. Am si eu o problema: Un vecin a facut act de vanzare cumparare cu uzufruct. Pe contract scrie suma de 8000 euro, contractul fiind facut in 2005, si se stipuleaza ca cumparatorul trebuie sa plateasca cheltuielile acelui apartament cea ce nu a facut. Acum vanzatorul (dupa moartea sotiei)vrea sa anuleze contractul. Pe ce baza se poate anula si daca se mai poate face ceva? Cheltuielile sunt cele de intretinere, impozit, care la data asta s-ar ridica la 5000lei. Vreau sa mentionez ca adevaratul motiv pt care vanzatorul doreste anularea contractului este ca persoanele carora le-a vandut apartamentul, in ziua inmormantarii sotiei, profitand de neatentia lui i-au furat din casa actele(toate contractele, actele casei,) multumesc
eu ...sunt absolut convis ca nu se mai poate face absolut nimic.
pretul se stabileste de catre parti si nu trebuie sa fie neaparat cel real.
Bineinteles, nu trebuie sa fie derizoriu. Dar derizoriu inseamna altceva decat pretul indicat de dvs. derizoriu inseamna aproape de 0. Pret derizoriu inseamna ca putem spune ca pretul nu exista. Or, este evident ca s a platit pretul. Ca e mic...asta este alta problema. Insa, va asigur ca nu puteti face absolut nimic, contractul este cat se poate de in regula.
spre ex. iti vand casa cu 5 euro. Exagerez putin cu ex. ca sa se inteleaga.
in speta, avand in vedere si faptul ca s a retinut uzufructul, din start pretul nu are cum sa fie la valoarea pietei.
Pretul lezionar este mai mare, ca sa ma exprim asa, decat pretul derizoriu...dvs. va situati cel mult in pretul lezionar...insa, in speta, datorita faptului ca partile vanzatoare erau majore...nu se poate anula contractul. Sa nu mai spun...ca nici lezionar nu e.
pretul se stabileste de catre parti si nu trebuie sa fie neaparat cel real.
Bineinteles, nu trebuie sa fie derizoriu. Dar derizoriu inseamna altceva decat pretul indicat de dvs. derizoriu inseamna aproape de 0. Pret derizoriu inseamna ca putem spune ca pretul nu exista. Or, este evident ca s a platit pretul. Ca e mic...asta este alta problema. Insa, va asigur ca nu puteti face absolut nimic, contractul este cat se poate de in regula.
spre ex. iti vand casa cu 5 euro. Exagerez putin cu ex. ca sa se inteleaga.
in speta, avand in vedere si faptul ca s a retinut uzufructul, din start pretul nu are cum sa fie la valoarea pietei.
Pretul lezionar este mai mare, ca sa ma exprim asa, decat pretul derizoriu...dvs. va situati cel mult in pretul lezionar...insa, in speta, datorita faptului ca partile vanzatoare erau majore...nu se poate anula contractul. Sa nu mai spun...ca nici lezionar nu e.
Multumesc pentru parerile dvs. Persoanele implicate nu au mostenitori, sunt in varsta. Iar despre pret: sigur in 2005 o garsoniera in bucuresti, dr. taberei nu avea cum sa coste 8000 de euro. A facut actul de vanzare cumparare in speranta ca va fi ajutat la batranete, mai ales ca a ramas singur. De cand au facut actul, cumparatorii nu au trecut pe acolo decat cand a murit vanzatoarea si atunci pt a nfuran chiar si actele care le apartin, dar tot furt se numeste. Acum vrea sa anuleze contractul pt a face altul cu clauza de intretinere
eu v am spus cum sta treaba...dvs. puteti sa o tineti tot asa.
Daca era contract de intretinere mai discutam...insa e vanzare cumparare...si pretul nu este in nici un caz derizoriu...chiar daca el este cu mult mai mic decat pretul pietei.
prostia se plateste...neatentia se plateste...naivitatea se plateste...ce sa le faci? credeti ca mie nu imi pare rau cand aud de asemenea lucruri? eu nu fac decat sa va spun verde in fata...cum stau lucrurile.
Va garantez ca nu aveti ce sa mai faceti. Sa va amintiti ce v am spus eu aici...cand o sa constatati si dvs. ...
Daca era contract de intretinere mai discutam...insa e vanzare cumparare...si pretul nu este in nici un caz derizoriu...chiar daca el este cu mult mai mic decat pretul pietei.
prostia se plateste...neatentia se plateste...naivitatea se plateste...ce sa le faci? credeti ca mie nu imi pare rau cand aud de asemenea lucruri? eu nu fac decat sa va spun verde in fata...cum stau lucrurile.
Va garantez ca nu aveti ce sa mai faceti. Sa va amintiti ce v am spus eu aici...cand o sa constatati si dvs. ...